Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mobila pentru bebelusi, cum o alegem pentru a oferi siguranta si protectie celor mici?

de Sunt Fericita la 2018-04-02
Mobila pentru bebelusi, cum o alegem pentru a oferi siguranta si protectie celor mici?
Ce poate fi mai frumos decat momentul in care afli ca vei fi parinte? Nu cred ca este nici un moment in viata care sa poate descrie bucuria din acele clipe. Odata cu aflarea acestei vesti, trebuie sa iei in calcul o multime de lucruri, care incet-incet vor ajunge sa iti schimbe radical viata.


Pentru a te obisnui cu aceste modificari ce vor avea loc intr-o perioada destul de scurta de timp, trebuie sa incepi amenajarea camerei pentru viitorul membru al familiei, iar pentru asta trebuie sa incepi cu mobila pentru bebelusi.

Poti sa te gandesti intr-adevar ca acesta va fi cel mai important moment si proiect de care trebuie sa te ocupi si care iti va aduce cu siguranta si cele mai multe satisfactii sufletesti. Amenajarea camerei bebelusului trebuie gandita indelung si cu seriozitate, deoarece acolo acesta isi va petrece primii ani din viata.      

Daca alegerea culorii peretilor nu a fost o alegere dificila, cu mobilierul se schimba treaba, deoarece acesta trebuie in primul rand sa ofere siguranta, sa ocupe cat mai putin spatiu si sa nu fie foarte sofisticat. Fiindca mereu au chef de joaca si de cele mai multe ori nu pot sta linistiti intr-un loc, trebuie ca mobila aleasa sa aiba marginile netede, colturile rotunjite, vopseaua folosita pentru diferitele piese de mobilier sa fie fara plumb, din materiale rezistente si de calitate, pentru a nu exista riscul de accidentare.
Deoarece te vei ocupa de tot ce tine de camera si de cel mic pentru o mare perioada de timp, trebuie sa alegi mobila in asa fel incat sa organizezi eficient spatiul disponibil si sa tii cont de faptul ca vei avea nevoie de multe locuri pentru depozitare, de asemenea trebuie sa amenajezi un loc special pentru aranjarea jucariilor, dar si un fotoliu sau un balansoar pe care il puteti folosi in timpul alaptarii. Iata care sunt principalele piese de mobilier ce trebuie introduse in camerele bebelusilor.

Patutul, elementul cheie din camera bebelusilor
Patutul este probabil prima piesa de mobilier pe care orice cuplu o cumpara atunci cand afla vestea ca vor deveni parinti, acesta este locul in care bebelusul va petrece foarte mult timp in primii 2-3 ani de viata. Trebuie sa ai in vedere faptul ca un patut ieftin si de proasta calitate nu are ce cauta in camera celui mic.
Dintre principalele caracteristici pe care trebuie sa le aiba un patut, foarte importante sunt urmatoarele: trebuie sa aiba colturile rotunjite si marginile netede, sa fie foarte stabil si sa nu exista parti care ar putea fi detasate usor, sa fie prevazut cu gratii de protectie intacte, cu distanta maxima de 6 cm intre bare.

Este bine sa se tina seama de distanta dintre saltea si partea superioara, care trebuie sa fie de cel putin 30 cm atunci cand salteaua se afla pe pozitia cea mai inalta. Pentru a putea fi mutat cu usurinta, trebuie ca acestea sa aiba atasate roti de metal, dar sa fie prevazut si un dispozitiv de blocare. Poti opta pentru un patut care poate fi convertit, mai tarziu, in pat pentru copii, ceea ce reprezinta o investitie pe termen lung.
Sertarele pozitionate in partile laterale sau in zona inferioara sunt eficiente, deoarece asigura spatiu suplimentar pentru depozitare a diferitelor lucruri ce apartin bebelusului. Este important sa cumperi salteaua in acelasi timp cu patutul, pentru ca aceasta trebuie sa se potriveasca exact cu marimea patutului.
Patutul trebuie sa fie asezat cumva izolat de restul camerei, departe de tot ceea ce ar putea fi periculos, departe de fereastra, de piese de mobilier ce ar putea cadea, nu trebuie pozitionat in preajma perdelelor.

Dulapul, accesoriul ce nu trebuie sa lipseasca  in camera bebelusului

Dulapul pe care il veti achizitiona ar trebui sa fie unul de dimensiuni suficient de mari, pentru a putea aseza toate hainutele si accesoriile bebelusului dar suficient de compact pentru a nu domina incaperea. Dulapul trebuie sa fie unul stabil si robust, astfel accidentarile sunt reduse catre zero. Sunt recomandate dressing-urile confectioante din lemn natural, mai cald si mai prietenos fata de cele confectionate din pal sau MDF. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mobila

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0