Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sistemele MES: care sunt beneficiile aduse afacerii tale?

de Sunt Fericita la 2023-02-21
Sistemele MES: care sunt beneficiile aduse afacerii tale?
Ai o afacere proprie sau o functie de conducere intr-o unitate de productie? Ca sa gestionezi eficient activitatea firmei, ai nevoie de solutii informatice dedicate activitatilor logistice asociate proceselor din intreprinderea ta. Iti prezentam in continuare sistemele MES (Manufacturing Execution Systems) si care sunt beneficiile digitalizarii si procesarii fluxurilor de date pentru gestionarea activitatilor de productie.


Sistemele MES aduc un plus de eficienta in firma

Prin implementarea de sisteme MES asiguri un management eficient al operatiunilor si fluxurilor de productie, coreland cu maximum de operativitate resursele disponibile (oameni, utilaje, dispozitive, materiale).

Aplicatiile informatice pentru planificarea productiei si monitorizarea executiei contribuie la reducerea timpilor de lansare in productie si a erorilor, precum si la cresterea productivitatii. Elimini complet hartiile si reduci birocratia, reusesti sa sincronizezi stocurile si sa controlezi automat mutarile de materiale intre diferite utilaje. Prin modulele si functionalitatile MES asiguri firmei tale predictibilitate si trasabilitate, planificarea optima a operatiunilor, intr-un cuvant: eficienta.

Sistemele MES contribuie la digitalizarea activitatilor operationale

Unul dintre cele mai importante beneficii pentru compania ta este planificarea automata a productiei cu ajutorul MES, completata de integrarea cu sisteme ERP (Enterprise Resource Planning), cu module CTC (Control Tehnic de Calitate) si cu terminale mobile sau alte dispozitive digitale. Astfel, integrezi elemente de analiza predictiva si internetul obiectelor, ca sa aplici la tine in firma cele mai noi metode de management al productiei.

Prin modulul  APS (Advanced Planning and Scheduling) gestionezi eficient toate zonele de productie si creezi premisele corecte pentru scalabilitatea afacerii tale. Poti sa alegi si sisteme MES in cloud, cu interfata intuitiva si nivel maxim de siguranta a datelor.

Sistemele MES pun bazele pentru sustenabilitate si inovatie

Prin implementarea de sisteme MES poti sa dezvolti liniile de productie existente si sa integrezi produse noi, sa contribui la reciclare, monitorizand deseurile pentru a proteja mediul si a-ti alinia firma la obiectivele de sustenabilitate.

Functionalitatile sistemelor MES permit ajustarea productiei in functie de strategiile adecvate si de specificul activitatii tale: MTO (Make To Order) sau MTS (Make To Stock). Modulele MES asigura integrarea si cu celelalte aplicatii dedicate lantului de aprovizionare, cum ar fi: WMS (Warehouse Management System), TMS (Transport Management System), POD (Proof of Delivery), iar terminalele portabile sau alte dispozitive conectate la acest sistem asigura captarea si procesarea datelor.

In acest fel, acoperi toti pasii proceselor de proiectare si executie: planificarea comenzilor, lansarea si urmarirea productiei, instalarea de terminale portabile si analizarea performantei.

Colaboreaza cu firme specializate in solutii software si hardware pentru introducerea unui management logistic eficient. Implementeaza sisteme MES pentru cresterea nivelului productivitatii in unitatile de productie. Pune bazele automatizarii activitatilor logistice pentru a controla eficient fluxurile de marfuri si servicii din cadrul companiei tale. Vei beneficia de aplicatii personalizate in functie de domeniul de activitate: productie, servicii 3PL, curierat, distributie, sanatate, HoReCa, retail, e-commerce etc. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afacere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre business

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0