Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 trucuri pentru a avea succes cu noul tau business

de Sunt Fericita la 2020-09-30
7 trucuri pentru a avea succes cu noul tau business
Nu exista o formula perfecta sa incepi o afacere mica. In plus, circula atat de multe sfaturi pentru afacerile noi, incat alegerea celor potrivite poate deveni foarte dificila. 


Cele mai bune sfaturi de afaceri te obliga sa gandesti intr-un mod nou. Deschiderea propriei afaceri este adesea un proces de invatare, pe masura ce avansezi pe acest drum. 

1. Renunta la scuze

Multi oameni viseaza sa devina antreprenori, dar nu o fac niciodata. Sunt impovarati de frica de esec. De la bani si timp pana la responsabilitati, se pot gasi un milion de motive ca sa nu incepi o afacere, deoarece poate fi infricosator sa fii propriul tau sef . 

Dar scuzele doar te incetinesc in atingerea obiectivelor tale. Daca doresti cu adevarat sa incepi o afacere, trebuie sa analizezi cu atentie toate motivele pentru care crezi ca nu poti sa conduci un business si sa inlaturi obstacolele respective. Gaseste o solutie la aceasta problema, mai degraba decat s-o lasi sa te impiedice.

2. Asimileaza informatii

Asculta ce au de spus altii - prieteni, familie, experti. Cand vine vorba despre lucruri care au legatura cu obiectivele tale antreprenoriale, asimileaza cat mai multe informatii. 

Urmarirea unor website-uri de stiri economice precum Bank News poate fi de un real ajutor in dobandirea informatiilor de care ai nevoie. Pe masura ce inveti, poti incepe sa elaborezi ideea pe care o ai. Noteaza lucrurile aflate. Pastreaza notite din toate resursele pe care le intalnesti, pentru a dezvolta un plan detaliat.

Cand le spui oamenilor despre pornirea ta, urmareste-le limbajul corpului. Le place ideea? Sau, sunt pur si simplu draguti , dar de fapt considera ca mergi in directia gresita? 

Nu ignora puterea sfaturilor din partea expertilor si a proprietarilor de afaceri veterani. Acesti oameni stiu exact ce functioneaza si ce nu. Antreprenorii inteligenti invata din greselile facute de alti proprietari de afaceri.

3. Fii o solutie

In loc sa-ti incepi ideea cu ce sa anume sa vinzi, gandeste-te la nevoia pe care afacerea ta o va rezolva. Este mult mai usor sa castigi o baza solida de clienti atunci cand afacerea ta rezolva o problema sau cand acoperi o piata sau nisa pe care nu exista competitori.

Cerceteaza apoi toate motivele pentru care ar trebui sa incepi propria afacere. Afla  cu ce probleme se confrunta cu clientii tinta si cum le poti rezolva. Ai grija sa nu lasi ideea ta de afaceri sa devina ceva complicat. In caz contrar ai putea lansa pe piata un produs final scump si elaborat pe care nimeni nu doreste sa il cumpere. In plus, ia intotdeauna in considerare punctul de vedere al clientului. 

4. Urmareste costurile

Odata ce incepi sa iti dezvolti ideea de afaceri, urmareste cu atentie costurile. Va trebui sa tii cont de fiecare cheltuiala necesara pentru lansare si operare. Contabilizeaza toate aceste costuri. Apoi, ia orice suma dintre aceste costuri si mareste-o de 4 ori. Serios. Vei experimenta costuri neasteptate ale desfasurarii unei afaceri la fiecare pas. Este mai bine sa fii mult prea pregatit decat sa te trezesti ca nu ai fonduri atunci cand facturile incep sa curga.

Odata ce ai contabilizat toate cheltuielile, incepe sa creeze un buget de afaceri. La inceput, s-ar putea sa trebuiasca sa obtii un capital extern, cum ar fi un imprumut pentru afaceri mici.

Imagineaza-te insa si fara niciun ban. Exista o mare probabilitate ca acest lucru sa se intample. Lansarea unei idei de afaceri nereusite este o realitate pentru multi antreprenori. Peste jumatate din noile companii esueaza in primii cinci ani de la deschidere. Cum te-ai descurca fara bani?

5. Vorbeste despre afacerea ta

O provocare cu care se confrunta multi proprietari de afaceri este ca nu stiu cum sa vanda. Poate fi intimidant sa vorbesti cu lumea despre afacerea ta, mai ales cand esti nou. 

Daca iti faci griji despre ce vor crede oamenii despre afacerea ta, trebuie sa treci peste asta. Daca nu poti convinge consumatorii sa cumpere de la tine si sa-ti sustina compania, este dificil sa castigi bani. Daca vrei cu adevarat succes in afaceri, nu-ti poti permite sa fii timid. 

6. Cunoaste cerintele legale pentru inceperea unei afaceri

Inceperea unei afaceri este interesanta. Legile nu sunt. Dar trebuie sa intelegi regulile care vin odata cu deschiderea unei afaceri. Daca nu respecti reglementarile in vigoare, te confrunti cu sanctiuni severe. Ia in considerare colaborarea cu un contabil care se ocupa de afaceri mici atunci cand configurezi compania.

De la dobandirea unui statut legal si pana la crearea unui sistem contabil, trebuie sa respecti legile. Si pe masura ce angajezi lucratori, trebuie sa respecti legile din domeniul relatiilor de munca. În plus, ai mare grija la echipa pe care o construiesti. Ea poate sa asigure succesul afacerii sau sa o distruga.

7. Echilibreaza pasiunea cu intelepciunea

Unul dintre cele mai importante ingrediente pentru o idee de afaceri de succes este pasiunea. Pasiunea te va ajuta sa mergi inainte, dar cunostintele te vor indrepta in directia cea buna.

Efectueaza cercetari de piata in industria ta si discuta cu clientii vizati, ca sa evaluezi potentialul afacerii.

 

Si nu uita! Afacerile sunt pilonii comunitatilor. Da oamenilor ceva inapoi. Nu stii niciodata cand este posibil sa ai nevoie de sprijinul lor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Oamenii de stiinta spun ca aproximativ jumatate din variatiile personalitatii umane sunt definite ...
    Pentru un cuplu casatorit, iubirea trece prin diferite stadii de-a lungul timpului, de aceea ...
    Iti oferim mai jos un model de cerere de angajare. Iata cum trebuie sa formulezi aceasta cerere!
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016