Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Ii dai o palma si-l schimbi pe viata

Studiu: Ii dai o palma si-l schimbi pe viata
Te-a enervat odata tare de tot, nu te-ai putut abtine si l-ai plesnit. Ai impresia, ca in acest fel, il inveti sa-si stie locul si sa devina cuminte. Din contra, spune Elizabeth Gershoff, specialista in disciplina parentala la Universitatea Texas, citata de agentia Reuters. Palmuitul si tipatul nu functioneaza, desi sunt metode folosite in continuare de parinti, caci par eficiente pe termen scurt.


In cadrul studiului s-a demonstrat ca acei copii care au fost palmuiti pe cand aveau cinci ani erau mai predispusi sa fie agresivi si sa incalce regulile cand ajungeau la varsta de scoala.
„Nu exista nicio dovada care sa ateste ca palmuirea este benefica pentru copii”, a explicat Gershoff. Palmuirea, cu alte cuvinte, nu face altceva decat sa faca din agresivitate un model de rezolvare a problemelor. Ii poti palmui pe cei din jurul tau pentru a obtine ceea ce doresti, este mesajul.
Michael MacKenzie, cercetator de la Universitatea Columbia, spune ca majoritatea copiilor au parte de cel putin o palmuiala in viata. Impreuna cu echipa sa, MacKenzie a folosit datele colectate dintr-un studiu pe termen lung efectuat pe 1.990 de copiii din 20 de orase americane nascuti intre 1998 si 2000.
Parintii acestora au fost intrebati daca si-au plesnit copiii cand acestia aveau intre 3 si 5 ani si de cate ori. Ulterior mamele au fost intrebate daca au observat probleme de comportament la copiii lor, acestia fiind supusi si unui test de vocabular, la atingerea varstei de 9 ani.
57% dintre mame si 40% dintre tati au afirmat ca si-au palmuit copiii cand acestia aveau 3 ani. Procentul a scazut la 52% in randul mamelor si la 33% in randul tatilor cand copii au crescut pana la 5 ani.
Copiii palmuiti la varsta de 5 ani au fost identificati ca avand mai multe probleme de comportament si o agresivitate ridicata. Palmuirea de doua ori pe saptamana este asociata unei cresteri cu 2 puncte pe o scara de 70 de puncte ce evalueza comportamentul problematic.
In schimb, nu s-a descoperit nicio legatura intre palmuiala copilului de 3 ani si comportamentul ulterior al acestuia.
Cat despre testul de vocabular de la varsta de 9 ani, copiii palmuiti la 5 ani au avut rezultate mai slabe. Palmuirea in sine nu face copiii mai putin inteligenti. Se prea poate insa ca parintii sa nu vorbeasca la fel de mult cu acesti copii. Si s-a demonstrat stiintific ca numai dialogul rational functioneaza ca metoda de educare pe termen lung.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0