Un astfel de efect este aroma lor unica ce variaza de la puternica la blanda, fiind nevoie de cantitati mici pentru a crea o senzatie cu totul noua. Se stie ca, in cazul bolnavilor de cancer, acestia isi pierd apetitul, ceea ce poate duce la nedorite pierderi in greutate. Adaosul de ierburi si condimente poate stimula papilele gustative si revigora apetitul.
-
Ghimbirul este folosit de multa vreme in medicina populara pentru a trata orice, de la raceala la constipatie. Poate fi folosit proaspat, in forma de pudra sau candel. Daca mananci ghimbir si produse cu ghimbit pe langa medicamente anti-greata, poti scapa de problemele de stomac din timpul tratamentelor contra cancerului.
-
Rozmarinul este o planta aromatica lemnoasa mediteraneeana cu frunze sub forma de ace care este o buna sursa de antioxidanti. Datorita originii sale, rozmarinul este folosit in mod obisnuit in felurile de mancare mediteraneene si il vei regasi ca ingredient principal in retetele italienesti. Poate da aroma supelor, sosurilor pe baza de rosii, painii si alimentelor pline de proteine, cum ar fi carnea de pui, de vita sau de miel. Rozmarinul ajuta la detoxifiere, schimba gustul, lupta cu indigestia, flatulenta si alte probleme digestive, dar si cu pierderea apetitului.
-
Turmericul este o planta din familia ghimbiruluicare face curry-ul galben si ii da aroma distincta. Curcumina este o substanta activa din turmeric, ea este antioxidanta si are proprietati antiinflamatorii, impiedicand dezvoltarea cancerului. Suplimentele cu extract de turmeric sunt studiate momentan pentru a vedea daca pot preveni si trata anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel de prostata, de colon, de san si de piele. Rezultatele sunt promitatoare, dar testele au fost efectuate doar pe animale de laborator.
-
Ardeii iuti contin capsaicina, un compus care indeparteaza durerea. Cand este aplicata local pe piele duce la eliberarea unei substante chimice numita substanta P. Dupa ce se continua aplicarea, in cele din urma, cantitatea de substanta P scade, reducandu-se durerea in zona respectiva. Ceea ce nu inseamna ca trebuie sa te freci cu ardei iuti pe corp. Trebuie sa ai mare grija, sa nu dobandesti arsuri. Exista creme cu capsaicina.
-
Usturoiul face parte dintr-o familie care mai include si prazul, ceapa, salotele si arpagicul. Are un continut ridicat de sulf si este si o sursa buna de arginina, oligozaharide, flavonoizi si seleniu, toate acestea fiind benefice pentru sanatate. Compusul activ din usturoi, alcina, ii da mirosul caracteristic care este produs cand bulbii sunt taiati, zdrobiti sau afectati in vreun fel. Cateva studii arata cum un consum ridicat de usturoi reduce riscul aparitiei cancerului de stomac, colon, esofag, pancreas si san. Inhiba infectiile bacteriene si formarea substantelor cauzatoare de cancer, sustinand repararea ADN-ului. Usturoiul sprijina detoxifierea si sprijina sistemul imunitar, ajutand si la scaderea tensiunii arteriale.
-
Menta este folosita la domolirea simptomelor de indigestie, crampe si diaree. Le este de ajutor celor cu sindromul colonului iritabil si al celor care sufera de toxiinfectie alimentara. Calmeaza muschii stomacului si imbunatateste functionarea fierei, permitandu-i bolului alimentar sa treaca mai repede prin stomac. Alina si durerea de gat.
-
Musetelul poate ajuta la depasirea tulburarilor de somn. Gargara cu ceai musetel alina aftele care apar in urma chemoterapiei si a terapiei cu radiatii. Ceaiul de musetel alina si crampele stomacale, caci ajuta la relaxarea contractiilor muschilor, mai ales a celor fini din intestine.
Sursa: dummies.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!