Stimuleaza memoria si puterea de concentrare
Prin continutul de vitamine si minerale, migdalele contribuie la dezvoltarea si sanatatea creierului. Specialistii in nutritie afirma ca sunt un aliment esential pentru copii in procesul de crestere. Acestea contin, de asemenea, doua substante nutritive vitale pentru creier, riboflavina si L-carnitina, care stimuleaza activitatea creierului, rezultand noi cai neuronale. Mai mult, studiile au aratat ca uleiul de migdale este nutritiv, fiind excelent pentru functionarea sistemului nervos si pentru sanatatea generala de sanatate.
Regleaza nivelul de colesterol
Consumul regulat de migdale ajuta la cresterea nivelului de lipoproteine cu densitate mare (HDL) si reduce nivelul de lipoproteine cu densitate joasa (LDL). Acest echilibru este vital pentru mentinerea nivelului de colesterol la limite normale.
Protejeaza oasele
Migdalele sunt o sursa excelenta de fosfor, despre care se stie ca are un impact considerabil asupra rezistentei si durabilitatii oaselor si a dintilor, prevenind in acelasi timp artrita si osteoporoza .
Mentin sanatatea inimii
Grasimile nesaturate, proteinele si potasiul din compozitia migdalelor au un rol esential in sanatatea inimii. Vitamina E este un antioxidant eficient si reduce riscul de atac de cord, in timp ce potasiul regleaza tensiunea arteriala. Migdalele contribuie la reducerea nivelulului de proteina C reactiva, care cauzeaza inflamatii arterelor.
Migdalele sunt, de asemenea, o sursa importanta de acid folic. Prin urmare, acestea contribuie la reducerea nivelului de homocisteina, care creste enorm riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, dementa si depresie.
In plus, flavonoide impreuna cu vitamina E formeaza un scut impotriva deteriorarii peretelui arterial. Cercetarile arata ca un consum moderat de migdale poate imbunatati functia vasculara. Celelalte elemente nutritive pastreaza, de asemenea, organismul echilibrat.
Fortifica sistemul imunitar
Prin continutul de antioxidanti, migdalele combat radicalii liberi care afecteaza celulele si duc la aparitia bolilor cronice. De exemplu, vitamina E ne protejeaza de cancer si boli de inima. Cercetarile au aratat ca persoanele care au un nivel ridicat de vitamina E in organism au cu 30-40% mai putine sanse de a suferi de boli de inima.
Asigura o piele frumoasa si sanatoasa
Beneficiile in ceea ce priveste sanatatea pielii sunt bine cunoscute, si uleiul de migdale este adesea recomandat pentru sanatatea si frumusetea pielii. Laptele de migdale, adaugat in produsele de infrumusetare, hidrateaza pielea in profunzime.
Reduc inflamatia
Au in compozitie acizi grasi benefici pentru starea generala de sanatate. Corpul nu poate crea acizi grasi proprii, motiv pentru care trebuie sa ii obtinem din surse alimentare. Migdalele contin doi acizi grasi foarte importanti: acidul linoleic (omega-6) si acidul linolenic (omega-3), care ajuta la reducerea inflamatiei din organism si a nivelului de colesterol rau.
Cresc energia
Prezenta manganului, cuprului si riboflavinei din migdale ajuta la producerea de energie si cresterea ratei metabolice. Constituie o gustare sanatoasa la birou.
Previn malformatiile congenitale
Migdalele contin acid folic, care ajuta la reducerea incidentei malformatii congenitale la nou-nascuti. De asemenea, stimuleaza cresterea celulara si formarea tesuturilor. Doctorii prescriu in mod regulat suplimente de acid folic pentru femeile gravide pentru a asigura dezvoltarea adecvata a tubului neural al bebelusului.
Contribuie la pierderea in greutate
Fibrele dietetice din migdale contribuie, de asemenea, la mentinerea senzatiei de satietate. Studiile au aratat ca persoanele care consuma in mod regulat migdale (cel putin de doua ori pe saptamana) isi mentin greutatea la limite normale de greutate. In cele din urma, fibrele contribuie la miscarile intestinale, eliminand toxinele si promovand starea generala de sanatate.
Remediu pentru constipatie
Migdalele sunt bogate in fibre si ajuta la prevenirea constipatiei. Cu toate acestea, este important sa se bea o cantitate semnificativa de apa pentru a accelera procesul digestiv.
Deoarece contin oxalati, cei care au probleme cu rinichii sau vezica biliara trebuie sa evite consumul de migdale.
Previn boala Alzheimer
Nu in ultimul rand, putem reduce riscul de boala Alzheimer prin consumul de migdale, deoarece au efecte pozitive asupra activitatii neuronale.
Sursa: www.organicfacts.net
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.1
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!