Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Migdalele - 12 beneficii pe care trebuie sa le cunosti

de Alina Ilie la 2016-08-19
Migdalele - 12 beneficii pe care trebuie sa le cunosti
Despre migdale este bine sa stiti ca sunt de mare ajutor pentru constipatie, tulburari respiratorii, tuse, probleme cardiace, anemie, impotenta si diabet. De asemenea, mentin sanatatea parului si a pielii.


Migdalele contin nutrienti extrem de importanti pentru functionarea optima a organismului: vitamina , calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc, seleniu, cupru si niacina.

Stimuleaza memoria si puterea de concentrare

Prin continutul de vitamine si minerale, migdalele contribuie la dezvoltarea si sanatatea creierului. Specialistii in nutritie afirma ca sunt un aliment esential pentru copii in procesul de crestere. Acestea contin, de asemenea, doua substante nutritive vitale pentru creier, riboflavina si L-carnitina, care stimuleaza activitatea creierului, rezultand noi cai neuronale. Mai mult, studiile au aratat ca uleiul de migdale este nutritiv, fiind excelent pentru functionarea sistemului nervos si pentru sanatatea generala de sanatate.

Regleaza nivelul de colesterol

Consumul regulat de migdale ajuta la cresterea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL) si reduce nivelul de lipoproteine ​​cu densitate joasa (LDL). Acest echilibru este vital pentru mentinerea nivelului de colesterol la limite normale.

Protejeaza oasele

Migdalele sunt o sursa excelenta de fosfor, despre care se stie ca are un impact considerabil asupra rezistentei si durabilitatii oaselor si a dintilor, prevenind in acelasi timp artrita si osteoporoza .

Mentin sanatatea inimii

Grasimile nesaturate, proteinele ​​si potasiul din compozitia migdalelor au un rol esential in sanatatea inimii. Vitamina E este un antioxidant eficient si reduce riscul de atac de cord, in timp ce potasiul regleaza tensiunea arteriala. Migdalele contribuie la reducerea nivelulului de proteina C reactiva, care cauzeaza inflamatii arterelor.

Migdalele sunt, de asemenea, o sursa importanta de acid folic. Prin urmare, acestea contribuie la reducerea nivelului de homocisteina, care creste enorm riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, dementa si depresie.

In plus, flavonoide impreuna cu vitamina E formeaza un scut impotriva deteriorarii peretelui arterial. Cercetarile arata ca un consum moderat de migdale poate imbunatati functia vasculara. Celelalte elemente nutritive pastreaza, de asemenea, organismul echilibrat.

Fortifica sistemul imunitar

Prin continutul de antioxidanti, migdalele combat radicalii liberi care afecteaza celulele si duc la aparitia bolilor cronice. De exemplu, vitamina E ne protejeaza de cancer si boli de inima. Cercetarile au aratat ca persoanele care au un nivel ridicat de vitamina E in organism au cu 30-40% mai putine sanse de a suferi de boli de inima.

Asigura o piele frumoasa si sanatoasa

Beneficiile in ceea ce priveste sanatatea pielii sunt bine cunoscute, si uleiul de migdale este adesea recomandat pentru sanatatea si frumusetea pielii. Laptele de migdale, adaugat in produsele de infrumusetare, hidrateaza pielea in profunzime.

Reduc inflamatia

Au in compozitie acizi grasi benefici pentru starea generala de sanatate. Corpul nu poate crea acizi grasi proprii, motiv pentru care trebuie sa ii obtinem din surse alimentare. Migdalele contin doi acizi grasi foarte importanti: acidul linoleic (omega-6) si acidul linolenic (omega-3), care ajuta la reducerea inflamatiei din organism si a nivelului de colesterol rau.

Cresc energia

Prezenta manganului, cuprului si riboflavinei din migdale ajuta la producerea de energie si cresterea ratei metabolice. Constituie o gustare sanatoasa la birou.

Previn malformatiile congenitale

Migdalele contin acid folic, care ajuta la reducerea incidentei malformatii congenitale la nou-nascuti. De asemenea, stimuleaza cresterea celulara si formarea tesuturilor. Doctorii prescriu in mod regulat suplimente de acid folic pentru femeile gravide pentru a asigura dezvoltarea adecvata a tubului neural al bebelusului.

Contribuie la pierderea in greutate

Fibrele dietetice din migdale contribuie, de asemenea, la mentinerea senzatiei de satietate. Studiile au aratat ca persoanele care consuma in mod regulat migdale (cel putin de doua ori pe saptamana) isi mentin greutatea la limite normale de greutate. In cele din urma, fibrele contribuie la miscarile intestinale, eliminand toxinele si promovand starea generala de sanatate.

Remediu pentru constipatie

Migdalele sunt bogate in fibre si ajuta la prevenirea constipatiei. Cu toate acestea, este important sa se bea o cantitate semnificativa de apa pentru a accelera procesul digestiv.
Deoarece contin oxalati, cei care au probleme cu rinichii sau vezica biliara trebuie sa evite consumul de migdale.

Previn boala Alzheimer

Nu in ultimul rand, putem reduce riscul de boala Alzheimer prin consumul de migdale, deoarece au efecte pozitive asupra activitatii neuronale.

Sursa: www.organicfacts.net
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pierdere in greutate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016