Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TOP 5 recomandari pentru pielea uscata

de Alina Ilie la 2023-06-26
TOP 5 recomandari pentru pielea uscata
Existe diverse cauze care pot duce la uscarea pielii, printre care se numara factorii ambientali, vremea, anumite medicamente si factorii genetici. Pielea uscata provoaca disconfort si poate duce la descuamare si mancarime. Multe persoane apeleaza la dermatolog cand simptomele persista. Atunci cand pielea uscata nu este tratata sau nu raspunde la tratament, poate evolua in dermatita atopica (cunoscuta si sub denumirea de eczema).


Iata cateva dintre principalele motive pentru care pielea poate deveni uscata:
 
Factori ambientali: Expunerea la temperaturi extreme, aerul uscat, vantul puternic si expunerea prelungita la soare pot afecta hidratarea pielii si pot duce la uscaciune.
 
Factori interni: Anumite afectiuni medicale, cum ar fi dermatita atopica, psoriazisul, hipotiroidismul sau diabetul, pot provoca piele uscata. De asemenea, imbatranirea naturala poate determina scaderea productiei de uleiuri naturale de catre piele.
 
Produse de ingrijire a pielii: Utilizarea excesiva a sapunurilor si a gelurilor de dus parfumate si a produselor de curatare a tenului cu alcool poate elimina uleiurile naturale ale pielii, provocand, asadar, uscaciune.
 
Stilul de viata: O alimentatie dezechilibrata, consumul insuficient de apa, fumatul si consumul excesiv de alcool pot afecta hidratarea pielii.
 
Poti urma cativa pasi simpli pentru a-ti rehidrata pielea. Incepe prin cautarea produselor de ingrijire a pielii care contin anumite ingrediente, cum ar fi ceramidele, acidul hialuronic si petrolatumul, pe care sa le folosesti ca emolient pentru a ajuta la restabilirea barierei pielii.
 
Deoarece pielea noastra este prima linie de aparare a sistemului nostru imunitar, este important sa o mentinem sanatoasa si hidratata. 
 
Urmatorii pasi te pot ajuta sa faci fata problemelor cauzate de pielea uscata.
 
Consuma suficienta apa
 
Asigura-te ca bei cantitatea adecvata de apa zilnic pentru a mentine o hidratare buna a pielii si a intregului organism. Iata 6 motive sa bei apa plata cu lamaie in fiecare dimineata >>
 
Fa dusuri cu apa calduta
 
Apa fierbinte poate usca foarte mult pielea. Asadar, cel mai indicat este sa faci dus cu apa calduta si si sa folosesti produse de curatare blande pentru piele. Evita baile prelungite in apa fierbinte, deoarece acestea pot indeparta uleiurile naturale ale pielii.
 
Aplica o crema hidratanta
 
Aplica o crema hidratanta pe piele dupa fiecare dus, in special pe zonele cu piele uscata. Alege produsele care contin ingrediente hidratante, precum ceramidele, acidul hialuronic si glicerina.
 
Evita sapunurile sau gelurile de dus cu alcool si parfum
 
Opteaza pentru sapunuri si produse de curatare blande, fara parfumuri si cu un pH neutru. 
Orice lotiune care contine alcool poate determina deshidratarea stratului superior al pielii. Cauta ingrediente benefice pielii tale pentru a ajuta la restabilirea capacitatii naturale de retentie a umiditatii pielii. 
 
Alege un detergent hipoalergenic
 
Pentru persoanele care sufera de piele sensibila sau uscata, substantele chimice din detergentii obisnuiti pentru rufe pot fi foarte iritante. Produsele de curatare hipoalergenice sunt fara coloranti si parfum. Este, de asemenea, o idee buna sa eviti si materialele care te irita. 
 
Daca pielea ta uscata persista sau se agraveaza, este recomandat sa consulti un dermatolog pentru evaluare si tratament adecvat.
 

Sursa: https://mahoneydermatology.com/
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piele uscata

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0