Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 beneficii ale consumului de spanac

de Sunt Fericita la 2019-04-01
Top 7 beneficii ale consumului de spanac
Cu o culoare vibranta si frunze lucioase, spanacul este planta legumicola cu o multime de beneficii medicinale. Frunzele de spanac se consuma in diferite moduri intr-o multime de preparate alimentare, iar mai jos vei gasi cele mai importante beneficii pe care spanacul le aduce organismului!


Spanacul este planta de primavara bogata in vitamine, minerale, fier, iod, magneziu, zinc, calciu, potasiu, seleniu, aciz grasi omega 3 si cupru. Are proprietati depurative, antianemice, hipotensive si remineralizante  si este recomandat persoanelor aflate in perioada recuperatorie dupa o boala grea, dar si gravidelor pentru sanatatea fatului. Poate fi folosit si in uz extern pentru a ameliora diverse afectiuni ale pielii precum: acnee, arsuri, eczeme si ulcere de piele.

 

Beneficiile spanacului pentru sanatatea organismului


 
Antiinflamator si anticancerigen. Extractele din compozitia spanacului ajuta la scaderea ritmului de multiplicare a celulelor canceroase in anumite tipuri de cancer. Are si proprietati antiinflamatorii datorita continutului de acizi Omega 3.
 
Este un puternic antioxidant. Datorita continutului ridicat de vitamina C, E si beta-caroten, spanacul lupta impotriva stresului oxidativ.
 
Regleaza tensiunea. Consumul regulat de spanac regleaza tensiunea arteriala, previne infarctul si atacurile vasculare cerebrale si imbunatateste sanatatea persoanelor care sufera de arteroscleroza.
 
Intareste sistemul muscular si osos. Spanacul contine vitamina K, iar aceasta este esentiala pentru mentinerea sanatoasa a sistemului osos. De asemenea, calciul si magneziu din compozitie ajuta la hranirea oaselor, dar si la mentinerea dintilor si unghiilor sanatoase.
 
Stimuleaza sistemul imunitar. Consumul regulat de spanac ajuta la prevenirea racelilor si infectiilor tocmai datorita continutului ridicat de vitamine si minerale.
 
Protejeaza creierul. Potasiul, acidul folic dar si o serie de antioxidanti din spanac pastreaza sanatatea creierului si creste fluxul sanguin cerebral. Consumul regulat de spanac reduce aparitia bolii Alzheimer, imbunatateste concentrarea si activitatea neuronala.
 
Protejeaza pielea. Conform mai multor studii, s-a demonstrate stiintific faptul ca fito nutrientii din pigmentii spanacului protejeaza impotriva razelor nocive ale soarelui, chiar si impotriva razelor UV. Este chiar un remediu excelent pentru pielea uscata, iar consumul regulat de spanac ajuta la imbunatatirea radical a aspectului tenului.
 
Ce trebuie sa stii despre spanac
 
  • Alege intotdeauna spanacul tanar, mai exact denumirea de baby spinach pe care o gasesti in magazine;
  • Frunzele de spanac, cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai mature si mai tari;
  • Daca sunt depozitate in lumina, frunzele de spanac contin mai multi nutrienti decat daca cele pastrate in intuneric;
  • Intotdeauna, spanacul gatit este mult mai sanatos decat cel crud;
  • Pentru a te bucura din plin de beneficiile spanacului, este indicat sa il consumi si sub forma de suc ori smoothie.


Sursa foto: pixaby.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0