Spanacul este planta de primavara bogata in vitamine, minerale, fier, iod, magneziu, zinc, calciu, potasiu, seleniu, aciz grasi omega 3 si cupru. Are proprietati depurative, antianemice, hipotensive si remineralizante si este recomandat persoanelor aflate in perioada recuperatorie dupa o boala grea, dar si gravidelor pentru sanatatea fatului. Poate fi folosit si in uz extern pentru a ameliora diverse afectiuni ale pielii precum: acnee, arsuri, eczeme si ulcere de piele.
Beneficiile spanacului pentru sanatatea organismului
Antiinflamator si anticancerigen. Extractele din compozitia spanacului ajuta la scaderea ritmului de multiplicare a celulelor canceroase in anumite tipuri de cancer. Are si proprietati antiinflamatorii datorita continutului de acizi Omega 3.
Este un puternic antioxidant. Datorita continutului ridicat de vitamina C, E si beta-caroten, spanacul lupta impotriva stresului oxidativ.
Regleaza tensiunea. Consumul regulat de spanac regleaza tensiunea arteriala, previne infarctul si atacurile vasculare cerebrale si imbunatateste sanatatea persoanelor care sufera de arteroscleroza.
Intareste sistemul muscular si osos. Spanacul contine vitamina K, iar aceasta este esentiala pentru mentinerea sanatoasa a sistemului osos. De asemenea, calciul si magneziu din compozitie ajuta la hranirea oaselor, dar si la mentinerea dintilor si unghiilor sanatoase.
Stimuleaza sistemul imunitar. Consumul regulat de spanac ajuta la prevenirea racelilor si infectiilor tocmai datorita continutului ridicat de vitamine si minerale.
Protejeaza creierul. Potasiul, acidul folic dar si o serie de antioxidanti din spanac pastreaza sanatatea creierului si creste fluxul sanguin cerebral. Consumul regulat de spanac reduce aparitia bolii Alzheimer, imbunatateste concentrarea si activitatea neuronala.
Protejeaza pielea. Conform mai multor studii, s-a demonstrate stiintific faptul ca fito nutrientii din pigmentii spanacului protejeaza impotriva razelor nocive ale soarelui, chiar si impotriva razelor UV. Este chiar un remediu excelent pentru pielea uscata, iar consumul regulat de spanac ajuta la imbunatatirea radical a aspectului tenului.
Ce trebuie sa stii despre spanac
- Alege intotdeauna spanacul tanar, mai exact denumirea de baby spinach pe care o gasesti in magazine;
- Frunzele de spanac, cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai mature si mai tari;
- Daca sunt depozitate in lumina, frunzele de spanac contin mai multi nutrienti decat daca cele pastrate in intuneric;
- Intotdeauna, spanacul gatit este mult mai sanatos decat cel crud;
- Pentru a te bucura din plin de beneficiile spanacului, este indicat sa il consumi si sub forma de suc ori smoothie.
Sursa foto: pixaby.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!