Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TOP alimente care lupta impotriva cancerului

de Alina Ilie la 2024-03-11
TOP alimente care lupta impotriva cancerului
Cand vine vorba despre prevenirea cancerului si mentinerea unei sanatati optime, alimentatia joaca un rol crucial. Iata cateva alimente care sunt asociate cu reducerea riscului de cancer si mentinerea sanatatii...


Ceai verde


Ceaiul verde este una dintre cele mai populare bauturi in Asia si devine din ce in ce  mai populara si in Africa de Sud. Aroma sa blanda vine de la frunzele crude, si nu fermentate ca in cazul celor mai multe dintre ceaiuri. Cand adaugi apa fiarta peste frunzele de ceai verde, acestea isi dubleaza dimensiunile.
 
Cercetatorii japonezi au descoperit o substanta din compozitia ceaiului verde care scade nivelul colesterolului si ar putea chiar infrana evolutia anumitor tipuri de cancer. Substanta se numeste epigalocatechina (EGCG) si este un antioxidant puternic ce ataca radicalii liberi din organism, responsabili cu declansarea cancerului.

Radicalii liberi (molecule de inalt nivel energetic) sunt prezenti in organismul fiecaruia dintre noi, insa multi dintre ei pot stimula declansarea si evolutia cancerului. Ei sunt controlati si distrusi in mod natural de o combinatie echilibrata de oxigen, grasimi si elemente ale sistemului imunitar. Ceaiul verde stimuleaza sistemul imunitar sa elimine radicalii liberi si ajuta astfel la prevenirea formarii de tumori maligne in organism.
 

Morcovi

 
Betacarotenul, o alta substanta extrem de puternica impotriva cancerului se gaseste in morcovi.
Aceste legume sunt o super-sursa de betacaroten, un antioxidant care ajuta la ameliorarea bolilor cardiovasculare, a cancerului si a cataractei. Un studiu a aratat ca betacarotenul dintr-un pahar de suc morcovi baut in fiecare zi reduce incidenta accidentelor vasculare la femei cu pana la 40% si incidenta atacurilor de cord cu pana la 22%.
 
Morcovii sunt cea mai buna sursa naturala de betacaroten, pe care organismul il transforma in multdorita vitamina A. Studiile arata ca persoanele cu un nivel ridicat de betacaroten in sange nu se imbolnavesc de cancer, si asta nu numai datorita legaturii sale cu vitamina A – betacarotenul stimuleaza sistemul imunitar, este un antioxidant puternic care curata pur si simplu organismul de radicalii liberi.
 
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca un adult cu o greutate medie de 63 kg sa consume pana la 350 mg de betacaroten pe zi. Alti nutritionisti recomanda sa consumam 5-20 mg pe zi.
Avertisment pentru fumatori: Unele studii arata ca riscul de cancer pulmonar creste pentru fumatorii care iau zilnic betacaroten sub forma de supliment alimentar.
 

Crucifere


In familia cruciferelor (sau brassicaceelor) intra varza, broccoli, conopida, mustarul si varza de Bruxelles. Toate aceste legume contin indol, o substanta care distruge estrogenul inactiv din sange. Estrogenul inactiv este cunoscut pentru capacitatea sa de a declansa cancerul – in special cancerul la san.

Cercetatorii de la Universitatea Rockfeller au descoperit posibilele efecte pozitive ale indolului asupra estrogenului in cursul unui studiu in care subiecti voluntari sanatosi trebuia sa consume indol. Analizele de sange ale subiectilor au aratat ca nivelul lor de estrogen din sange a scazut cu pana la 50% in urma acestui experiment.

Varza ajuta organismul sa elimine toxinele, compusii toxici din medicamente si carcinogenii. Analizele de laborator au aratat ca sucul de varza inhiba mutatiile bacteriene si protejeaza si impotriva radiatiilor.
In urma unui studiu derulat de Universitatea Cornell, s-a observat ca la soarecii de laborator hraniti cu varza de Bruxelles tumorile de cancer la san induse de cercetatori nu se dezvoltau, iar la cei infectati anterior, acestea intrau in remisie dupa numai sase saptamani de regim cu varza de Bruxelles.
 

Citrice 


Aceste fructe reprezinta trusa completa de inhibitori ai cancerului. Consumul de portocale este corelat cu o incidenta mai scazuta de cancer pancreatic. Continutul lor ridicat de vitamina C poate proteja si impotriva cancerului la san si la stomac.
Proprietatile vindecatoare ale vitaminei C sunt cunoscute inca din anii 1700, cand marinarii britanici au descoperit ca nu se mai imbolnavesc de scorbut (o boala a oaselor) daca se aprovizioneaza cu lamai si le mananca in timpul calatoriilor indelungate.
 

Usturoi


In timp ce popoarele de agricultori si vanatori din Orientul Mijlociu abia plantau primii bulbi de usturoi acum 5.000 de ani, rusii deja pisau cateii de usturoi si ii foloseau drept medicament. 

Aceasta radacina cu gust intepator este unul dintre medicamentele cele mai de demult ale omenirii, iar in prezent ea este redescoperita de catre medicii care o exilasera in bucatarie cu mult timp inainte. In ultimii 20 de ani au
fost publicate peste 1.000 de articole cu privire la proprietatile vindecatoare remarcabile ale usturoiului.

Usturoiul este folosit pentru a invinge febra, durerile de stomac, parazitii, dizenteria si toxemia. Dar ce contine aceasta umila radacina ca sa poata vindeca toate aceste afectiuni?
Primul raspuns al cercetatorilor a fost alicina – o substanta excretata de bulbii de usturoi cand sunt loviti sau zdrobiti. Alicina este un antibiotic natural – ea ucide bacteriile, ciupercile si parazitii intestinali si inca asta nu e tot!
Usturoiul mai contine si 32 de compusi sulfurosi, 17 aminoacizi, seleniu, magneziu, potasiu, germaniu, aluminiu, fier, zinc si vitaminele A, B11 si C.
 

Rosii


Rosiile sunt o sursa importanta de licopen, un puternic antioxidant. Consumul de rosii este corelat cu o incidenta mai scazuta a cancerului vezical. Rosiile se afla in topul „celor mai bune 20
de legume” alcatuit de publicatia stiintifica The FDA Consumer.
 
Ghidul practic Lupta impotriva Cancerului! prezinta meniul anticancer al Dr. Budwing, pentru fiecare zi din saptamana, timp de o luna. Dimineata, pranz si seara. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti dieta, care este 100% naturala.
 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0