Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Totul se intampla inainte de 6 ani

Totul se intampla inainte de 6 ani
Nu te invata nimeni cum sa te califici in meseria de parinte. Ai un copil si apoi trebuie sa te descurci cat mai bine. Sa fii psiholog, profesor si mama, totul in acelasi timp. Iar responsabilitatea nu este mica, avand in vedere ca esti primul si cel mai important educator pe care il va avea copilul tau. Iar un profesor sau un psiholog au program de opt ore, cu ceva timp liber, vacante, dar tu esti implicata 24 din 24.


Este deci esential sa cunosti cateva elemente privind dezvoltarea mentala a celor mici, pentru a putea lua cele mai bune decizii cu putinta.
Primii cinci ani sunt importanti nu numai in dezvoltarea emotionala a copilului, ci si pentru cea intelectuala. La ce varsta crezi ca atinge copilul 50% din dezvoltarea sa inteelctuala? La 21, la 17 sau la 12 ani? Raspunsul corect este: la 4 ani!. Dr. Benjamin Bloom de la Universitatea din Chicago a conchis in urma a nenumarate cercetari, ca un copil atinge jumatatea nivelului sau de inteligenta la varsta de 4 ani, 30% mai mult la 8 ani si restul de 20% la 17 ani.
A nu se confunda inteligenta cu stiinta. Da, copilul nu a acumulat multe cunostinte, ci abilitatea de a manipula mental ceea ce dobandeste. Jumatate din aceasta abilitate este atinsa la 4 ani.
Iar inteligenta nu este mostenita: tipul de stimulare intelectuala pe care o primeste un copil in primii cinci ani de viata determina in mod esential inteligenta varstei sale adulte.
Cel mai important lucru pe care il poti face pentru a-ti ajuta copilul nou-nascut sa capete o incredere fundamentala in el insusi si in lumea in care traieste (ceea ce ii asigura o vietuire constienta si viguroasa) este sa-l hranesti cand ii este foame. Daca bebelusul care plange este hranit, pus la san, el se gandeste ca viata este frumoasa, ca exista alinare in bratele mamei. Totul este in regula este mesajul pe care il transmiti. Il linistesti.
A doua nevoie fundamentala a nou-nascutului este caldura. A treia este somnul. Urmeaza curatenia corporala si alinarea. Copilul nu poate sti daca este iubit in conditiile in care nu are si dovezi fizice (luat in brate, mangaiat, vorbit dulce).
Urmeaza apoi nevoile intelectuale fundamentale. Pentru un copil, lumea este ca un film care se desfasoara in fata ochilor sai. Daca stai pe scaun sa citesti, esti constienta ca scaunul, cartea si lampa nu sunt parte din tine. El nu stie acest lucru. Nu poate face, de la bun inceput, diferenta intre „ceea ce sunt eu” si „ceea ce nu sunt eu”. 
Daca mama si alti adulti i-au oferit copilului mic stimulari senzoriale si intelectuale variate, atunci acesta a descoperit ca lumea este un loc fascinant si minunat. Isi castiga libertatea de explorare a propriului univers si isi dezvolta precoce capacitatile intelectuale. Impreuna cu o doza mare de optimism cumulat si de incredere in el insusi, aceasta incredere de baza formeaza lentila celui mai important sisetem optic, si anume constiinta de sine sau ego-ul.
 
Sursa: Totul se intampla inainte de 6 ani, Ana Savin, slideshare.net
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.85 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre educatia copilului

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0