Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tehnici de invatare accelerata: Cum sa inveti mai rapid si mai eficient

de Alina Ilie la 2024-10-07
Tehnici de invatare accelerata: Cum sa inveti mai rapid si mai eficient
Intr-o lume din ce in ce mai dinamica, capacitatea de a invata rapid si eficient este una dintre cele mai valoroase abilitati pe care le putem dezvolta. Pentru a invata mai rapid, este important sa intelegem cum functioneaza creierul nostru atunci cand procesam informatii noi. In esenta, creierul nu este o simpla masinarie de memorare, ci o retea complexa de neuroni care interactioneaza si se adapteaza la noile cunostinte. Intr-un proces cunoscut sub numele de neuroplasticitate, creierul isi poate modifica structura si functia in urma experientelor si invatarii.


Memoria de lucru si memoria pe termen lung

 
Cand invatam, ne bazam pe doua tipuri de memorie principale:
 
Memoria de lucru: Aceasta este memoria pe termen scurt, care ne permite sa manipulam si sa folosim informatii imediat dupa ce le-am primit. Este limitata ca volum si durata.

Memoria pe termen lung: Informatiile care sunt repetate si consolidate sunt transferate in memoria pe termen lung, unde pot fi stocate pentru perioade lungi de timp.
Pentru a invata eficient, trebuie sa mutam informatiile din memoria de lucru in cea pe termen lung prin repetitie si consolidare activa. Tehnicile de invatare accelerata se concentreaza pe imbunatatirea acestui proces.
 
Inca din prima secunda a vietii, creierul absoarbe informatie, o prelucreaza si o foloseste atunci cand are nevoie de ea. Unii dintre noi avem capacitatea de a retine si de a ne insusi informatii in mod accelerat, iar altii intr-un ritm mai lent. Indiferent de caz, invatarea are loc pe tot parcursul vietii. 
 
Adultii sunt centrati pe partea productiva a procesului de invatare, au anumite specificitati ce tin de maturizare, schimbarea responsabilitatilor si a felului de a se raporta la mediu. Dupa 25-30 de ani sunt foarte multe responsabilitati si adesea apare nevoia de a sustine familia.
 
Faptul ca un copil are abilitatea de a invata mult mai rapid decat un adult nu este un secret pentru nimeni. Copiii sunt mai creativi, pot invata limbi straine intr-un timp mult mai scurt si isi pot dezvolta o logica sanatoasa mai usor decat persoanele care se afla deja la varsta maturitatii. 
 
In ciuda acestui fapt, chiar si copiii pot avea dificultati in procesul de invatare. Tehnologia de care dispunem astazi ofera un acces la informatie fara precedent, care poate deveni coplesitor. Fiind bombardati cu informatii, atat copiii, cat si adultii, ajung sa filtreze cu dificultate informatia pe care o primesc. Astfel, invatarea de noi lucruri poate fi ingreunata. 
 
Chiar si atunci cand informatia excesiva nu reprezinta o problema, iar copilul este perfect capabil sa filtreze informatiile utile si pe cele inutile,  acestuia ii sunt insuflate metode de invatare consumatoare de timp si de energie, care nu ofera rezultatele asteptate.  
 

De ce ai nevoie de tehnici de invatare eficienta?

 
Iti doresti sa te bucuri de rezultatele unor tehnici de superinvatare? Vrei sa stii cum iti poti invata copilul sa aiba o performanta mai buna cu mai putin efort? Iti doresti sa petreceti mai mult timp impreuna in loc sa fiti concentrati mereu pe temele primite in clasa? 
 
Atunci ai nevoie de ghidul Tehnici de invatare accelerata. Ghid dedicat parintelui responsabil si copilului eficient. Acesta poate fi folosit pentru accelerarea procesului de invatare din timpul orelor de la scoala, activitati extra-curriculare si chiar si pentru activitati de familie.
 
Implica-te in educatia copilului tau ajutandu-l sa invete eficient. Cu ajutorul tehnicilor de invatare accelerata, copilul va reusi sa se concentreze mai bine si sa asimileze un volum foarte mare de informatii.  ...detalii aici >>
 
Cele mai importante beneficii ale ghidului mentionate de utilizatorii acestuia sunt:
  • Dublarea puterii de concentrare si de invatare
  • Rezultate imbunatatite la invatatura
  • Economisirea timpului
  • Posibilitatea de a aplica tehnicile in orice domeniu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016