Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trebuie sa inmuiem nucile?

Trebuie sa inmuiem nucile?
Stim ca se recomanda inmuierea nuciferelor inainte de a le consuma, desi unii nu sunt de acord cu asta, sustinand ca, in felul acesta, aroma se diminueaza. Dar oare cum este bine sa facem?


Nucile din copaci si semintele au grasimi si proteine concentrate, tocmai pentru ca natura s-a gandit ca un germen sa aiba parte de toata hrana de care are nevoie. In plus, ca orice aliment crud, nucile si semintele contin enzime. Enzimele sunt cele pe care vrem sa le pastram intacte si recomandam prepararea fara foc a hranei. 
Numai ca, se intampla ca enzimele sa fie blocate de inhibitorii de enzime, niste molecule care se “ataseaza” de enzimele din corp si le incetinesc activitatea. Nu ajung astfel sa-si faca treaba, adica sa descompuna nutrientii in forme chimice mai simple. Nucile si semintele nu sunt deci atat de usor de digerat si asimilat, ingreunand digestia.
Daca ingeram acesti inhibitori, riscam sa dezvoltam probleme gastrointenstinale. Inmuierea este asadar mai mult decat necesara. 
Mai exista si un alt beneficiu al inmuierii si germinarii: sporirea continutului nutritiv al nucilor si semintelor. Conform cercetarilor, proteinele, mineralele, vitaminele si enzimele sporesc prin inmuiere sau germinare cu 300-1.200%. 
Regula pe care nu trebuie s-o uiti este urmatoarea: daca nucile sau semintele pe care vrei sa le mananci au coji maronii (migdale, nuci, pecan, alune) inseamna ca au un nivel ridicat de inhibitori de enzime si trebuie inmuiate cateva ore pentru o digestei completa. Nucile albe cer timp scurt de inmuiere, pentru ca au o cantitate neglijabila de inhibitori.
Nucile si semintele prajite nu intra in aceasta categorie, deoarece acestora, prin procesul de incalzire, le-au fost distruse enzimele.
In concluzie, de ce hidratam nucile, semintele, dar si cerealele si fructele uscate:
1. Pentru a indeparta acidul fitic. Considerat un anti-nutrient, acesta se regaseste in cantitati mai mari in cereale si mai mici in nuci si seminte. Acidul fitic poate interactiona cu mineralele din tractul intestinal (calciu, magneziu, fier, cupru si, mai ales, zinc) si le poate impiedica absorbtia. 
2. Pentru a reduce, sau chiar elimina definitiv taninele.
3. Pentru a neutraliza inhibitorii de enzime.
4. Pentru a ajuta la producerea enzimelor benefice pentru organism.
5. Pentru a creste vitaminele, in special cele din complexul de vitamine B.
6. Pentru a reduce glutenul si a ajuta digestia.
7. Pentru a ajuta la o mai buna absorbtie a proteinelor.
8. Pentru a preveni deficientele minerale.
9. Pentru a ajuta la neutralizarea toxinelor din colon si a pastra un colon curat.
10. Pentru a indeparta reziduurile si praful care se regasesc mai ales in coaja acestora. Veti observa ca apa in care stau nucile si semintele se va inchide la culoare.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0