Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiul de avocado si beneficiile sale pentru sanatate

de Raluca Garbea la 2018-08-17
Uleiul de avocado si beneficiile sale pentru sanatate
Uleiul de avocado aduce numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi: protejarea inimii, sprijinirea absorbtiei nutrientilor, tratarea artritei, imbunatatirea igienei orale, eliminarea inflamatiei, scaderea in greutate si asa mai departe.


Exista unele efecte secundare pentru uleiul de avocado, dar numai atunci cand este consumat in cantitati mari sau daca ai o alergie la avocado. Aceste efecte secundare pot include inflamatii sau probleme gastrointestinale, precum greata si varsaturi.
 
Totusi, pentru majoritatea oamenilor, acest ulei poate fi unul dintre cele mai sanatoase optiuni, putand fi consumat in fiecare zi sau saptamana.
 
Vom vedea in continuare care sunt principalele beneficii pentru sanatate pe care le ofera uleiul de avocado:
 
1) Contribuie la ingrijirea pielii
 
Nivelurile ridicate de vitamina E, impreuna cu alti antioxidanti puternici, fac din uleiul de avocado o alegere excelenta pentru indepartarea leziunilor cutanate. Vitamina E are anumite efecte antioxidante, ajutand la stimularea cresterii celulelor noi, protejarea impotriva infectiilor si reducerea problemelor inflamatorii.
 
2) Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
 
Daca consumi in mod regulat ulei de avocado, poti imbunatati sanatatea inimii prin scaderea tensiunii arteriale. Acest lucru poate proteja impotriva ateroslerozei si a altor complicatii cardiovasculare, inclusiv a bolilor de inima.
 
3) Ajuta la pierderea kilogramelor in plus
 
Prin imbunatatirea profilului lipidic in organism, riscul de a acumula kilograme in plus scade treptat si vei avea mai multa energie si tesuturi mai putin adipoase. Acest lucru ajuta la scaderea in greutate, in special daca faci sport si daca urmezi o alimentatie sanatoasa.
 
4) Creste eficienta digestiva
 
Este esential ca organismul sa absoarba cat mai multe substante nutritive din alimente, iar uleiul de avocado poate imbunatati in mod semnificativ capacitatea corpului de a absorbi carotenoidele, care sunt antioxidanti cu un impact bun asupra sanatatii. Continutul ridicat de grasimi monosaturate din uleiul de avocado mareste biodisponibilitatea acestor carotenoide, care sunt prezente si in acest ulei.




Sursa foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de avocado

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0