Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uneori, oboseala poate fi deosebit de periculoasa pentru sanatate. Ce este sindromul de oboseala cronica

Uneori, oboseala poate fi deosebit de periculoasa pentru sanatate. Ce este sindromul de oboseala cronica
De multe ori crezi ca daca te simti obosita va fi suficient sa te culci, sa dormi cateva ore in plus. dar ce faci atunci cand nici 8 ore de somn nu mai sunt suficiente? Cand simti o oboseala constanta, insotita de o stare de slabiciune care parca nu trece cu nimic, e cazul sa stii ce inseamna sindromul de oboseala cronica..


Sindromul de oboseala cronica este o afectiune caracterizata printr-o slabire generalizata si intensa a organismului care dureaza de mai mult de 6 luni, care nu trece nici dupa o perioada mai lunga de odihna  si care este insotita de afectarea puterii de concentrare sau a memoriei de scurta durata.

Sindromul de oboseala cronica are si o serie de simptome mai ciudate precum: durere la inghitire, dureri musculare si articulare, zone dureroase sub maxilar sau la axile, tulburari de memorie, lipsa puterii de concentrare, tulburari de somn manifestate prin insomnii fara o cauza anume, dureri de cap, crampe abdominale, constipatie sau diaree. Medicii spun ca sunt suficiente numai patru dintre aceste simptome pentru a banui prezenta sindromului de oboseala cronica.

Inca nu s-au descoperit cauzele de la care porneste sindromul de oboseala cronica, dar se banuieste ca la mijloc ar fi o infectie virala si ca afectiuni grave (penumonie, infectii de respiratorii) slabesc organismul intr-atat, incat se poate instala o stare de oboseala si epuizare prelungita.

Prin simptomele sale, sindromul de oboseala cronica poate fi confundat cu depresia, anemia, sindromul de apnee in somn sau chiar cu hepatita sau hipotiroidismul, insa in urma testelor se pot exclude alte cauze.

Fiind o afectiune relativ noua, nu exista un tratament anume pentru sindromul de oboseala cronica. Se recomanda insa evitarea stresului, practicarea zilnica a unor exercitii fizice, respectarea orelor de somn si un regim alimentar sanatos, fara excese.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre simptome

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0