Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uneori, oboseala poate fi deosebit de periculoasa pentru sanatate. Ce este sindromul de oboseala cronica

Uneori, oboseala poate fi deosebit de periculoasa pentru sanatate. Ce este sindromul de oboseala cronica
De multe ori crezi ca daca te simti obosita va fi suficient sa te culci, sa dormi cateva ore in plus. dar ce faci atunci cand nici 8 ore de somn nu mai sunt suficiente? Cand simti o oboseala constanta, insotita de o stare de slabiciune care parca nu trece cu nimic, e cazul sa stii ce inseamna sindromul de oboseala cronica..


Sindromul de oboseala cronica este o afectiune caracterizata printr-o slabire generalizata si intensa a organismului care dureaza de mai mult de 6 luni, care nu trece nici dupa o perioada mai lunga de odihna  si care este insotita de afectarea puterii de concentrare sau a memoriei de scurta durata.

Sindromul de oboseala cronica are si o serie de simptome mai ciudate precum: durere la inghitire, dureri musculare si articulare, zone dureroase sub maxilar sau la axile, tulburari de memorie, lipsa puterii de concentrare, tulburari de somn manifestate prin insomnii fara o cauza anume, dureri de cap, crampe abdominale, constipatie sau diaree. Medicii spun ca sunt suficiente numai patru dintre aceste simptome pentru a banui prezenta sindromului de oboseala cronica.

Inca nu s-au descoperit cauzele de la care porneste sindromul de oboseala cronica, dar se banuieste ca la mijloc ar fi o infectie virala si ca afectiuni grave (penumonie, infectii de respiratorii) slabesc organismul intr-atat, incat se poate instala o stare de oboseala si epuizare prelungita.

Prin simptomele sale, sindromul de oboseala cronica poate fi confundat cu depresia, anemia, sindromul de apnee in somn sau chiar cu hepatita sau hipotiroidismul, insa in urma testelor se pot exclude alte cauze.

Fiind o afectiune relativ noua, nu exista un tratament anume pentru sindromul de oboseala cronica. Se recomanda insa evitarea stresului, practicarea zilnica a unor exercitii fizice, respectarea orelor de somn si un regim alimentar sanatos, fara excese.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre simptome

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016