Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zen in propria ta casa: ce sa adaugi pentru un plus de confort

de Sunt Fericita la 2023-09-20
Zen in propria ta casa: ce sa adaugi pentru un plus de confort
Spatiul casei este atat de important in viata de zi cu zi incat chiar si cea mai usoara modificare se simte. Un mediu prietenos, curat si comod este de dorit, in locul unuia cu un design rece si impersonal. Formele armonioase primeaza, iar importante sunt atat folosirea corecta a spatiului, cat si cateva aspecte personale, care dau o nota de relaxare suplimentara caminului.



Casa devine locul principal de relaxare dupa zilele lungi de la birou, astfel ca trebuie sa fie pe placul celor ce locuiesc in ea, nu al musafirilor. Ai la dispozitie cateva elemente simple dar cu impact, pe care sa le folosesti pentru a da casei tale aspectul dorit. Tot ce inseamna pentru tine frumos merita sa fie in preajma ta in viata de zi cu zi, nu doar in momente speciale. Iata ce instrumente poti folosi: 

Obiecte decorative

Accesoriile decorative din fiecare camera pot schimba complet aspectul acesteia. In functie de buget, exista variante de accesorii care sa infrumuseteze spatiul, cu o nota de stil. Poti alege un tablou inedit, perne de o anumita forma sau culoare, rafturi dispuse asimetric, vaze argint, o masuta de cafea pliabila sau orice alte articole iti plac. Nu uita sa nu faci exces de zel intr-un sigur loc, ci sa te axezi pe o piesa de rezistenta catre care sa se indrepte toata atentia. Astfel, totul va parea aerisit dar in acelasi timp unitar, cu un aer chic. 

Plante

Ceva care va aduce veselie in jur este o planta care se simte bine in coltisorul ei luminos si placut. Plantele sunt solutia perfecta pentru a obtine spatii prietenoase si zen, deoarece natura mereu este solutia potrivita pentru zilele prea stresante. Exista posibilitatea ca plantelor sa nu le placa anumite conditii, iar daca ti se pare ca mai mult te chinui cu ingrijirea lor, poti alege plante artificiale pentru decor. In ultima perioada acestea sunt atat de bine realizate, incat aproape nici nu iti dai seama ca sunt din plastic. Poti opta si pentru o combinatie intre cele doua tipuri, pentru un efect si mai puternic.

Culori

Este binecunoscuta teoria conform careia culorile au un impact major asupra starii noastre de spirit, pe care o pot modifica foarte usor. Culorile transmit mesaje subliminale, iar designerii deja folosesc unele combinatii fie pentru a deschide sau inchie optic spatiile, fie pentru a crea un ambient mai select sau mai prietenos. 
 
Daca alegi o culoare mai puternica, poti vopsi un singur perete, care sa fie si piesa de rezistenta a incaperii, in asa fel incat sa nu fie o alegere cromatica deranjanta. In prezent albul este cea mai folosita optiune, dar si culorile pale au avantajele lor. Alegerea iti apartine in totalitate.

Arome

Facem un exercitiu de imaginatie: este o dupa-amiaza de iarna si tocmai ai ajuns de la serviciu. Deschizi usa si din interior te loveste o aroma imbietoare de portocale, mere coapte si scortisoara. Parca toata oboseala dispare si te trezesti facand glume alaturi de ceilalti membri ai familiei. Suna cunoscut? Ei bine da, pentru ca puterea aromelor este atat de mare incat reusesc sa iti schimbe starea intr-o clipa. Un miros placut este dat in primul rand de o curatenie sustinuta si o aerisire corecta a casei. 
 
Abia dupa ce ai bifat aceste aspecte poti sa alegi varianta cea mai buna pentru a-ti aromatiza casa. Sunt mai multe optiuni, pe care le poti imbina: lumanari parfumate, odorizante de camera automate, betisoare aromatice care imprastie mirosul prin ardere, uleiuri esentiale pe care sa le pui intr-un difuzor sau plante naturale cu puternic efect de filtrare a aerului si miros placut. Orice ai alege, asigura-te ca nu apuci sa te plictisesti de o aroma si schima-le cand consideri necesar. 

Alte artificii

Cand vine vorba de modificari majore, daca ne gandim la transformari, deranj si dezordine s-ar putea sa ajungi la concluzia ca parca nu ai mai face nicio schimbare. Din fericire, spatiile pot fi inchise sau modificate cu ajutorul unor paravane mobile, care sa poata fi instalate dupa propriile tale nevoi. Astfel, poti izola zona in care se fac lucrari de constructie de restul casei, economisesti din timpul pentru curatenie si iti asiguri un grad de confort.
 
In concluzie, spatiul de locuit trebuie sa fie exact asa cum ti l-ai dorit si poate ceva mai mult. Unele solutii ar putea sa fie chiar mai accesibile decat ti-ai imaginat, asa ca studiaza piata, compara preturi si ia decizii in cunostinta de cauza chiar si pentru cele mai neinsemnate (aparent) achizitii. Pentru caminul fiecaruia dintre noi, sfatul de a face rai din ce ai este cum nu se poate mai potrivit si mai realizabil. 
 
Sursa Foto: Shotstash.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre argint

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre decor

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0