Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce nu ai voie sa mananci pe stomacul gol

de Camelia Diaconu la 2023-12-27
Ce nu ai voie sa mananci pe stomacul gol
De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ne ofere energie pentru intreaga zi. Din aceasta cauza, apelam la alimentele pe care le avem cel mai la indemana la colt de strada ori la magazinul apropiat. Ei bine, pentru un organism sanatos si pentru o zi inceputa cu bine, sunt cateva alimente carora ar trebui sa le spui nu.


Plecam de acasa in graba si in drumul nostru spre birou, patiseria din colt ne face cel mai mult cu ochiul, da, stim, o situatie des intalnita.  Insa, trebuie sa inveti sa pui stop acestui tip de alimentatie, mai ales ca pe termen lung nu iti pot face decat rau, atat organismului, cat si siluetei. Vezi ce nu este indicat sa consumi dimineata, pe stomacul gol.
 
Asa cum spuneam, produse de patiserie. Chiar daca sunt o optiune practica, produsele de patiserie consumate pe stomacul gol pot irita mucoasa stomacului si pot produce balonare si flatulenta. Mai mult ca sigur nu iti doresti sa incepi ziua in acest mod.
 
Rosii. Sunt gustoase, insa nu la prima ora a diminetii pe stomacul gol. Rosiile pot creste nivelul aciditatii din stomac deoarece contin o cantitate ridicata de acid tanic. Pot provoca apritia ulcerul gastric daca sunt consumate frecvent pe stomacul gol. 
 
Bananele. Chiar daca sunt satioase si pot fi considerate un mic dejun sanatos, bananele pot creste nivelul magneziului din sange, iar acest fapt poate avea aspect negative la nivelul inimii ori a sistemului circulator. Asadar, incearca sa le eviti dimineata pe stomacul gol. 
 
Citricele. Portocalele, grapefruit-ul, lamaile sunt bogate in acid gastric si pot cauza aciditate la nivelul stomacului provocand gastrita sau chiar ulcer gastric. 
 
Legume crude. Chiar daca sunt sanatoase si sunt recomandate pentru consumul zilnic, legumele crude nu trebuie mancate dimineata pe stomacul gol. Sunt bogate in aminoacizi si pot cauza arsuri la stomac dureri abdominale sau chiar balonari, stari ce iti pot provoca un disconfort la primele ore ale diminetii. 
 
Pere. Perele contin fibre brute si pot afecta membrana mucoasa de la nivelul stomacului, care trebuie protejata mai ales la micul dejun. 
 
Bauturi carbogazoase. Acestea nu sunt recomandate pentru consum nici pe timpul zilei, deci cu atat mai mult dimineata. Acest tip de bauturi afecteaza mucoasa, membrana a stomacului si reduce nivelul de sange care trebuie sa ajunga in stomac. Totodata, un consum de bauturi carbocazoase la micul dejun va incetini digestia alimentelor din intreaga zi. 
Iaurt ori lactate fermentate. Iaurtul contine acid clorhidric, care poate afecta flora intestinala. Asa ca nu il consuma la prima ora a diminetii pentru a nu-ti strica buna dispozitie. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.04 din 5 - 51 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0