Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum imbunatatim productivitatea la birou: 7 alimente recomandate

de Sunt Fericita la 2020-10-30
Cum imbunatatim productivitatea la birou: 7 alimente recomandate
Dieta, exercitiile fizice si somnul au potentialul de a influenta sanatatea creierului si functia mentala. aceasta ridica posibilitatea ca schimbarile in nutritie sa fie o strategie viabila pentru imbunatatirea abilitatilor cognitive, protejarea sanatatii mentale si contracararea efectelor imbatranirii.


Probabil ati auzit cum cei mai de succes oameni din lume cauta boostere de productivitate reglandu-si hrana si incluzand in rutina lor exercitiile fizice. stiati, de asemenea, ca alimentele pe care le consumati ar putea avea un impact semnificativ asupra creierului si motivatiei? alimentele corect alese pot creste capacitatea de gandire, motivatia si productivitatea cu pana la 20%, potrivit Organizatiei Mondiale a sanatatii.


Cateva dintre alimentele care se recomanda sa fie consumate la birou, tocmai pentru ca au aceste proprietati sunt:


1. Avocado

Secretul productivitatii este mentinerea fluxului de sange in jurul inimii si al creierului. Fructul de avocado este un stimulent cognitiv excelent, tocmai din acest motiv. Potrivit WebMD, un avocado pe zi imbunatateste fluxul sanguin, reprezentand un mod simplu si gustos de a stimula celulele creierului.


2. Bananele

Glucoza este una dintre substantele care furnizeaza energie organismului. Dintr-un singur fruct poate fi obtinut aportul zilnic de glucoza, iar in plus, banana este destul de satioasa, ceea ce inseamna ca va estompa senzatia de foame, drept pentru care poate fi consumata la birou ca gustare.


3. Ouale

Micul-dejun ramane cea mai importanta masa a zilei, mai ales daca include printre alimente si ouale. Numeroase studii au demonstrat rezultatele benefice pe care il are consumul de oua asupra capacitatii de memorie, dar si asupra accelerarii timpului de reactie la locul de munca. acest lucru se datoreaza continutului de vitamina V, cunoscut sub numele de colina, care stimuleaza activitatea cerebrala.


4. Orezul brun

Orezul brun contine magneziu, motiv pentru care acest aliment are proprietatea de a elibera stresul acumulat si de a creste productivitatea. De asemenea, este un ingredient bogat in vitamenie esentiale care va ajuta intreg organismul sa functioneze corect, fapt care va imbunatati si functiile cognitive.


5. Apa

Desi nu poate fi considerata un aliment, apa este si ea foarte utila pentru cresterea productivitatii la locul de munca. Deoarece corpul uman este format din mai mult de 70% apa, fiecare functie din corp depinde de gradul de hidratare. De-a lungul zilei, apa din organism se epuizeaza incet, iar creierul, iar ca si consecinta creierul nu mai functioneaza la capacitatea optima, de aici si o scadere a gradului de productivitate.


6. Somonul

Somonul are un continut ridicat de acizi grasi omega-3, substante deosebit de utile pentru imbunatatirea memoriei si a performantei mentale. acestia previn starile depresive, care se numara printre principalele cauze care duc la scaderea productivitatii.


7.  Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este excelenta atat pentru satisfacerea poftei de dulce care poate aparea atunci cand activitatea creierului este intensa, dar si pentru a oferi un plus de energie la birou. Prin continutul sau de cofeina, ciocolata neagra este un booster eficient nu doar pentru ca furnizeaza energie, ci si pentru ca este un eliberator natural de stres.


De multe ori, task-urile de la serviciu nu permit stabilirea unu program sanator, astfel ca cea mai accesibila solutie este plasarea unei comenzi de pizza la birou. Cele mai sanatoase sortimente de pizza sunt cele cu blat integral, care au topping din legume, carne de peste sau de pui, sau chiar cea vegetariana.



Sursa: welnis.com.au

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre productivitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata neagra

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre avocado

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre energie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre memorie

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0