1. Cerealele de la micul dejun.
Asa-numitele cereale sanatoase sunt cele mai rele alimente pe care le poti consuma la inceputul zilei. Au, de obicei, mult zahar si carbohidrati rafinati, unele dintre ingredientele care ingrasa cel mai tare pe lumea asta. Daca iti incepi ziua cu un bol de cereale procesate, nivelurile de insulina si zahar vor creste exponential. Cand, cateva ore mai tarziu, iti scade glicemia, corpul iti va cere o alta gustare de carbohidrati rafinati.
Asa ca citeste eticheta. Majoritatea cerealelor, chiar si cele care sustin ca sunt sanatoase sunt, de obicei, pline de zahar.
2. Nectarul de agave.
Nectarul de agave (sau siropul de agave) este adesea promovat ca fiind alternativa sanatoasa la zahar si la siropul de porumb bogat in fructoza. Siropul de agave este extras din agave, planta exotica ce traieste in Mexic si unde se foloseste la prepararea bauturii tequila. Desi este promovat pentru inlocuirea zaharurilor rafinate si cu indice glicemic scazut, acest nectar se face din amidonul existent in bulbul de radacina de agava, asemanator ananasului. Acest amidon este similar amidonului de porumb sau de orez.
Similar, unul dintre principalele motive pentru care zaharul este atat de nesanatos este ca include cantitati excesive de fructoza. Atentie insa, zaharul are 50% fructoza, iar agavele intre 70-90%!
Bineinteles, cantitati mici de fructoza din fructe sunt in regula, dar consumul in exces are efecte devastante asupra sanatatii metabolice.
Cantitati mari de fructoza duc la rezistenta la insulina si la niveluri ridicate de insulina, cunoscuta si ca hormonul care produce depozitarea grasimii.
Prea multa fructoza atrage cresterea nivelului de trigliceride, cresterea zaharurilor din sange, are efecte negative asupra colesterolului, amplifica obezitatea abdominala si mute alte probleme metabolice.
3. Iaurtul fara grasimi.
Iaurtul este adesea considerat un aliment sanatos si chiar este. Numai ca iaurtul din magazin este foarte procesat. Cand producatorii din industria alimentara elimina grasimea din alimente, gustul este oribil. De aceea adauga tot felul de alte chestii care sa compenseze lipsa grasimii. In cazul iaurtului, pun zahar, sirop de porumb bogat in fructoza sau vreun indulcitor artificial.
Dar studiile arata ca, in fapt, grasimea saturata este nepericuloasa, asa ca iaurtul degresat a eliminat partea buna si a inlocuit-o cu ceva mult, mult mai rau.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
