Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Reteta Irinei: tort de casa cu blat de biscuiti

Reteta Irinei: tort de casa cu blat de biscuiti
de la 2015-08-12
Reteta Irinei: tort de casa cu blat de biscuiti

Weekend-ul trecut, unul dintre cei mai dragi prieteni a schimbat prefixul. Mihai este un fan inrait al torturilor si prajiturilor de casa si am vrut sa ii pregatesc ceva special. Neavand prea multa experienta in bucatarie, iar caldura zilelor de vara parca nu ma lasa sa aprind cuptorul, am improvizat un tort racoritor ce nu necesita coacere.


Tortul de casa cu blat de biscuiti este un desert special, ideal pe timpul verii, cand  ne dorim dulciuri de casa care se prepara rapid si nu presupun coacere.

Ai nevoie de:

Pentru blat:
400 grame biscuiti simpli
300 grame unt nesarat
100 grame miez nuca
50 grame migdale crude

Pentru crema:
300 ml iaurt gras
300 ml smatana pentru frisca
150 grame zahar pudra
30 grame gelatina
 
Pentru caramel:
5 linguri zahar
100 grame unt nesarat
200 ml smantana pentru frisca

Pentru decor:
50 grame migdale crude

Cum se face:
Pentru blat prajeste in cuptorul incalzit nucile si migdalele pana cand migdalele capata o culoare usor maronie. Adauga in robotul de bucatrie biscuitii, migdalele si nucile mixeaza pana cand totul este pisat insa nu foarte fin ci sa se distinga bucatile de nuci si migdale. Compozitia obtinuta se va omogeniza cu untul moale apoi se aseaza blatul uniform intr-o forma de tort cu margini detasabile si se da la frigider pentru o ora.

Caramelizeaza intr-o cratita untul cu zaharul amestecand continuu si cu grija sa nu se arda. Cand zaharul este caramelizat, adauga smantana si omogenizeaza compozitia amestecand pentru cateva secunde, apoi inchide focul. Pastreaza intr-o ceasca 7 linguri de caramel, restul compozitiei o lasi intr-un bol de sticla la racit.

Intre timp mixeaza smantana, adauga apoi iaurtul si mixeaza pentru 5 minute, adauga acum cele 7 linguri de caramel, zaharul si gelatina si mixeaza totul pentru alte 3 minute. Crema obtinute se da pentru 30 de minute la frigider apoi se adauga peste blatul de biscuiti si se da iar la frigider. Inainte de a-l servi adauga deasupra sosul de caramel rece si orneaza cu migdalele prajite si taiate marunt.

Rezultatul? Delicios!
Pofta buna!




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.47 din 5 - 16 voturi.

    Spune-ne opinia ta despre "Reteta Irinei: tort de casa cu blat de biscuiti"



    2 + 6 =


    Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Reteta Irinei: tort de casa cu blat de biscuiti"

    chirila mariana @ 24-Aug-2015
    "Simplu,delicios,foarte bun..."
    Marinela Parvan @ 13-Aug-2015
    "Cu asa ingrediente delicioase...si putina munca de creatie,n-are cum sa nu fie bun...!!! Multumim..!!!"

    Cele mai citite articole

    Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...
    “Somnul de frumusete” nu este o simpla sintagma, ci reprezinta o realitate. Pe perioada somnului, ...
    Specialistii in psihologia minciunii scot la iveala cateva comportamente ale persoanelor care ...

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
    Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
    Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

    Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

    Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton