1. Glazura de ciocolata
Daca iti doresti sa pregatesti un tort aniversar sau orice alta prajitura cu glazura de ciocolata, noi iti oferim reteta celei mai bune glazuri.
Ingrediente: 50 g zahar pudra, 50 g ciocolata amaruie, 100g unt, 2 linguri apa.
Zaharul si ciocolata se pun intr-un vas cu apa, pe foc, sa se topeasca bine, chiar sa fiarba. Lasa amestecul la foc mic, pana cand obtii consistenta unui sirop gros. Separat, topeste ciocolata la bain-marie, apoi toarna peste aceasta siropul de zahar. Incorporeaza un cub de unt si continua sa tii glazura pe baia de aburi, pana cand ti se omogenizeaza perfect.
Incearca reteta de briose cu ciocolata si glazura>>
2. Glazura de rom
Glazura de rom este o glazura simpla, rapida cu care puteti decora deserturile preferate. Ai nevoie de 100 g zahar pudra, 1 lingura rom, 1 lingura apa.
Se amesteca zaharul cu apa calda, se adauga romul si se amesteca bine pana pana se ingroasa putin si capata un aspect lucios.
3. Glazura cu albus de ou
Pentru aceasta glazura aveti nevoie de 2 oua, 200 g zahar pudra, zeama de lamaie.
Se amesteca bine albusurile cu zaharul pudra pana se obtine o pasta alba. Se adauga putina zeama de lamaie si se amesteca inca putin. Aceasta glazura cu albus de ou se foloseste la garnisirea torturilor si prajiturilor.
4. Glazura de cafea
Ingredinte: 50 g cafea (o cescuta), 120 g zahar (5 linguri).
Se pune zaharul amestecat cu cafeaua pe foc foarte mic si se lasa sa se topeasca. Se da la foc iute si se fierbe pana se leaga siropul ca pentru serbet. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca pana devine o pasta.
5. Glazura de portocale
Glazura de portocale este usor de preparat.
Ingrediente: 100 g zahar pudra, 1 lingura apa, sucul si coaja de la o portocala.
Zaharul se amesteca cu apa si cu zeama si coaja de la o portocala si amesteca bine.
6. Glazura de lamaie
Glazura de lamaie se prepara usor si are un gust placut dulce-acrisor. In loc de zeama de lamaie se poate folosi suc de portocale. Glazura astfel preparata are un aspect mat, se intareste repede si nu se crapa la portionarea prajiturilor.
Ingrediente pentru glazura de lamaie: 150 g zahar, coaja si zeama de la o lamaie, 2 linguri apa, 1 albus de ou. Se amesteca bine pana cand compozitia se omogenizeaza.
Prajitura cu glazura de lamaie este delicioasa.
Citeste in continuare si o delicatesa care costa 6000 de euro kilogramul pe site-ul Sanatate si stare de bine >>
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.16
din 5
- 223 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!