Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 probleme ale pielii ce apar in perioada menopauzei si cum sa le combati

de Sunt Fericita la 2023-01-25
3 probleme ale pielii ce apar in perioada menopauzei si cum sa le combati
Menopauza aduce numeroase schimbari pentru orice femeie, fizice si emotionale, iar pielea este si ea afectata. Dezechilibrul hormonal prin care trece organismul in aceasta perioada poate duce la inrautatirea aspectului pielii, dar cu ajutorul unei rutine de ingrijire corecte, probleme pielii pot fi ameliorate.


Nivelul scazut de estrogen este una dintre schimbarile aduse de menopauza si cauzeaza modificari in structura pielii, iar tu te poti confrunta cu mai multe linii fine si riduri, pierderea elasticitatii pielii, uscarea pielii si aparitia petelor pigmentare.
 
Afla in continuare ce produse de ingrijire sa folosesti pentru a combate cele mai comune probleme ale pielii din perioada menopauzei.
 
1. Linii fine si riduri
 
Ridurile reprezinta primul semn care indica faptul ca pielea imbatraneste, iar in perioada menopauzei acest proces are loc intr-un ritm mai alert. Regenerarea celulara lenta, subtierea straturilor pielii si lipsa proteinelor de colagen reprezinta  cauzele pentru care apar ridurile. Productia de colagen este afectata mai ales in perioada menopauzei, fiind o substanta pe care corpul o produce in mod natural.
Pentru a diminua aspectul ridurilor ai nevoie de produse de ingrijire ce contin urmatoarele ingrediente: peptide si retinol. Ambele stimuleaza productia de colagen, peptidele hranesc pielea si o fac mai neteda, in timp ce retinolul confera elasticitate si poate diminua aspectul ridurilor, dar si al altor probleme de piele, cum sunt petele maronii. Atentie insa, retinolul trebuie introdus treptat in rutina de ingrijire, incepe cu aplicarea cremei sau serului cu retinol, intr-o concentratie minima, o data pe saptamana timp de doua saptamani. Dupa ce pielea se obisnuieste si nu manifesta reactii alergice, il poti folosi si de 2-3 ori pe saptamana, seara.
 
2. Piele uscata
 
O alta problema pe care o aduce menopauza este pielea uscata, atat a fetei cat si a corpului. Din cauza imbatranirii, pielea pierde mai usor apa din straturile sale si se deshidrateaza, ceea ce duce la un ten cu aspect tern si obosit, dar si la riduri.
 
Pentru a oferi pielii hidratarea necesara, alege creme de fata si de corp care contin acid hialuronic, glicerina sau ceramide. Aceste ingrediente atrag apa si retin umiditatea in piele, ceea ce ajuta la repararea barierei de protectie, asigurand un aspect sanatos si uniform al pielii. Daca acidul hialuronic si glicerina au rolul principal de a hidrata pielea, ceramidele sunt niste lipide care au functia de a reinnoi continutul de grasime din bariera naturala a pielii si de a etansa umiditatea. Ceramidele incetinesc evaporarea apei din piele si mentin straturile superioare ale pielii intacte, protejand-o de daunele produse de agresorii externi. 
 
3.  Pete pigmentare
 
Expunerea la soare fara protectie solara cauzeaza imbatranirea prematura a pielii, iar in perioada menopauzei duce si la aparitia petelor pigmentare, numite si pete de la soare sau pete maronii.  Dezechilibrul hormonal este si el o cauza care contribuie la formarea petelor maronii. 

Produsele care pot diminua aspectul petelor pigmentare sunt cele care contin vitamina C: un ingredient cu proprietati antioxidante ce blocheaza productia de pigment din piele, stimuleaza colagenul si reduce aspectul petelor intunecate. Primele imbunatatiri vizibile apar dupa trei saptamani de folosire, iar dupa doua luni vei putea observa modificari importante in aspectul pielii tale. Alege un ser cu vitamina C pe care sa il folosesti dimineata pe pielea curata si uscata, apoi continua cu o crema de fata cu protectie solara SPF50. Petele pigmentare pot sa apara si pe umeri, maini sau zona decolteului, spre urmare, daca le expui la soare, nu uita sa aplici o crema de protectie solara.
 
La final, retine ca este important sa ai o rutina de ingrijire a pielii care sa fie adaptata perioadei de menopauza pentru a avea un ten sanatos si luminos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0