Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 metode prin care poti stimula creativitatea copilului tau

de Sunt Fericita la 2021-11-11
5 metode prin care poti stimula creativitatea copilului tau
„Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea”, a spus Einstein. Adevarul este ca imaginatia nu este doar o abilitate fantastica, ci si garantia ca un copil nu va ramane niciodata fara idei si resurse. Transpusa in exterior cu ajutorul creativitatii, imaginatia nu este neaparat un talent innascut. Parintii pot stimula abilitatile de gandire creativa a copiilor, inca de la cele mai fragede varste.


 

Oferindu-i copilului tau instrumentele necesare pentru a deveni creativ, ii vei deschide calea cunoasterii, pe care va merge toata viata. Activitati precum proiecte de arta, cuburi de lemn sau un joc de constructie magnetic, il pot ajuta sa-si imbunatateasca abilitatile de gandire creativa si sa-si dezvolte imaginatia. 

Creativitatea ofera multa flexibilitate in gandire, dar si usurinta de a dezvolta probleme, iar asta ajuta la adaptarea la progresele tehnologice si profitarea de orice oportunitati intalnite in cale. 

Specialistii ne asigura de faptul ca, fiind mai mult o abilitate decat talent innascut, creativitatea poate fi stimulata atat de parinti cat si de educatori. Afla in continuare care sunt cele mai importante metode prin care poti stimula creativitatea copilului tau. 


  • Ofera-i libertate

Atunci cand este lasat sa se descurce singur, in situatii adecvate  nivelului personal de dezvoltare, un copil gaseste cele mai ingenioase solutii la problemele cu care se confrunta. Creativitatea ii ofera libertatea de a alege intre solutiile pe care le cunoaste deja sau sa inventeze ceva cu totul nou si original. Creativitatea poate fi exprimata in multe domenii, cu singura conditie sa fie exprimata intr-un mediu liber de orice constrangeri. Arta, muzica, pictura, sportul, toate sunt domenii in care copilul tau va experimenta cu succes creativitatea, iar rezultatele te vor surprinde de fiecare data. 


  • Invata-l sa puna intrebari

Principala metoda pentru a stimula dezvoltarea gandirii creative este incurajarea copilului sa puna intrebari. Incepe tu primul, punand intrebari despre toate lucrurile care va inconjoara. De ce este cerul albastru? De ce miauna pisica? De ce este apa calda la robinet? Explicarea acestor lucruri banale il ajuta sa devina curios, ii stimuleaza abilitatile creative si il ajuta sa gaseasca singur raspunsuri la rezolvari la diverse situatii. 


  • Joaca-te cu el

Joaca de orice fel dezvolta creativitatea, deoarece ofera cu adevarat niste momente placute si o experienta spontana. Atunci cand un copil are o multime de idei care trebuiesc puse in aplicare, creativitatea este cea care il ajuta sa de descurce. El va invata astfel sa gandeasca, sa vada viata cu proprii ochi si sa foloseasca resursele disponibile intr-un mod neconventional. 


  • Incurajeaza-l

Indiferent de rezultatul experimentelor pe care le face copilul tau, efortul depus trebuie recunoscut si incurajat. Creativitatea este o expertiza care poate fi invatata foarte usor, dar este nevoie de succes si esec pentru a progresa. Copiii trebuiesc incurajati si nu judecati sau evaluati in mod constant. Atunci cand copilul face un proiect individual, felicita-l pentru munca sa. De-abia dupa aceea, ii poti arata ce ar putea imbunatati la proiectele viitoare sau cum sa-si perfectioneze metodele. 


  • Dezvolta-i pasiunea pentru citit

Pe cat posibil, limiteaza timpul petrecut la televizor sau alte ecrane si incurajeaza preocuparile creative, cum este si lectura. Cititul incurajeaza activitatea de gandire care, la randul ei, promoveaza creativitatea. Atunci cand citeste, copilul va ajunge sa inteleaga si sa se exprime mai usor, sa-si dezvolte gandirea logica si sa se concentreze pe invatarea de lucruri noi. Inca de la cele mai fragede varste cumpara-i carti adecvate, cu desene colorate si aplicatii senzoriale. Citeste-i povesti ori uitati-va impreuna la poze, iar apoi discutati despre personajele preferate. In acest fel, pe langa dragostea pentru citit, copilul tau va primi o noua perspectiva plina cu resurse care ii vor dezvolta creativitatea. 


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre educativ

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0