Oferindu-i copilului tau instrumentele necesare pentru a deveni creativ, ii vei deschide calea cunoasterii, pe care va merge toata viata. Activitati precum proiecte de arta, cuburi de lemn sau un joc de constructie magnetic, il pot ajuta sa-si imbunatateasca abilitatile de gandire creativa si sa-si dezvolte imaginatia.
Creativitatea ofera multa flexibilitate in gandire, dar si usurinta de a dezvolta probleme, iar asta ajuta la adaptarea la progresele tehnologice si profitarea de orice oportunitati intalnite in cale.
Specialistii ne asigura de faptul ca, fiind mai mult o abilitate decat talent innascut, creativitatea poate fi stimulata atat de parinti cat si de educatori. Afla in continuare care sunt cele mai importante metode prin care poti stimula creativitatea copilului tau.
- Ofera-i libertate
Atunci cand este lasat sa se descurce singur, in situatii adecvate nivelului personal de dezvoltare, un copil gaseste cele mai ingenioase solutii la problemele cu care se confrunta. Creativitatea ii ofera libertatea de a alege intre solutiile pe care le cunoaste deja sau sa inventeze ceva cu totul nou si original. Creativitatea poate fi exprimata in multe domenii, cu singura conditie sa fie exprimata intr-un mediu liber de orice constrangeri. Arta, muzica, pictura, sportul, toate sunt domenii in care copilul tau va experimenta cu succes creativitatea, iar rezultatele te vor surprinde de fiecare data.
- Invata-l sa puna intrebari
Principala metoda pentru a stimula dezvoltarea gandirii creative este incurajarea copilului sa puna intrebari. Incepe tu primul, punand intrebari despre toate lucrurile care va inconjoara. De ce este cerul albastru? De ce miauna pisica? De ce este apa calda la robinet? Explicarea acestor lucruri banale il ajuta sa devina curios, ii stimuleaza abilitatile creative si il ajuta sa gaseasca singur raspunsuri la rezolvari la diverse situatii.
- Joaca-te cu el
Joaca de orice fel dezvolta creativitatea, deoarece ofera cu adevarat niste momente placute si o experienta spontana. Atunci cand un copil are o multime de idei care trebuiesc puse in aplicare, creativitatea este cea care il ajuta sa de descurce. El va invata astfel sa gandeasca, sa vada viata cu proprii ochi si sa foloseasca resursele disponibile intr-un mod neconventional.
- Incurajeaza-l
Indiferent de rezultatul experimentelor pe care le face copilul tau, efortul depus trebuie recunoscut si incurajat. Creativitatea este o expertiza care poate fi invatata foarte usor, dar este nevoie de succes si esec pentru a progresa. Copiii trebuiesc incurajati si nu judecati sau evaluati in mod constant. Atunci cand copilul face un proiect individual, felicita-l pentru munca sa. De-abia dupa aceea, ii poti arata ce ar putea imbunatati la proiectele viitoare sau cum sa-si perfectioneze metodele.
- Dezvolta-i pasiunea pentru citit
Pe cat posibil, limiteaza timpul petrecut la televizor sau alte ecrane si incurajeaza preocuparile creative, cum este si lectura. Cititul incurajeaza activitatea de gandire care, la randul ei, promoveaza creativitatea. Atunci cand citeste, copilul va ajunge sa inteleaga si sa se exprime mai usor, sa-si dezvolte gandirea logica si sa se concentreze pe invatarea de lucruri noi. Inca de la cele mai fragede varste cumpara-i carti adecvate, cu desene colorate si aplicatii senzoriale. Citeste-i povesti ori uitati-va impreuna la poze, iar apoi discutati despre personajele preferate. In acest fel, pe langa dragostea pentru citit, copilul tau va primi o noua perspectiva plina cu resurse care ii vor dezvolta creativitatea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!