In aer liber sau in interior, in fata ferestrei deschise, stai in pozitie verticala, cu picioarele lipite, cu capul drept privind inainte. Coatele strans lipite de corp si palmele lipite strans de trup. Inspiri numai pe nas, usor, lin, dar profund, pana se umplu plamanii cu aer. Iti tii respiratia timp de o secunda. Apoi elimini usor aerul.
Rezultate: se dezvolta muschii gatului, pieptului si ai bratelor. Acest exercitiu are si meritul de a aplatiza abdomenul (din cauza respiratiei care care maseaza stomacul in interior). Este foarte importanta pozitia cat mai dreapta a capului, a gatului, a toracelui, a taliei. Multe suferinte ale sistemului nervos, urmari ale stresului (palpitatii, transpiratii, ameteli), sunt legate de tinuta nesanatoasa a capului si corpului.
2. Pentru tonus
Dupa ce ati inspirat (cu respiratia oprita pentru o clipa) treptat, din pozitie verticala, eliminand incet aerul din plamani, va aplecati ca sa atingeti genunchii cu fruntea. Dupa aceasta, inspirand, cu picioarele drepte, fara a indoi genunchii, palmele se apropie de podea. Este posibil ca acest exercitiu sa nu se poata face, la inceput, decat cu genunchii indoiti. Dar cu rabdare (o luna, doua) devine posibil. Atentie! Palmele raman fixate in timp ce expiri.
Rezultate: acest exercitiu combate eficient urmarile sedentantarismului. El iti da tonus, te mentine in forma.
3. Pentru suplete
Din pozitia precedenta, inspirand incet si profund, un picior aluneca inapoi, iar celalalt se indoaie de la genunchi si se impinge intre bratele intinse care se sprijina de podea. Priveste in sus, cu gatul in extensie. Alternativ, se intinde piciorul drept si cel stang.
Rezultate: acest exercitiu dezvolta muschii coloanei vertebrale, ai mijlocului, ai bazinului, ai coapselor si ai gambelor. El da elasticitate si rezistenta la efort. Cele 3 exercitii prezentate se fac in aceeasi sedinta, unul dupa altul. Ele pot fi repetate, de doua ori pe zi, dar nu dupa mese, cu stomacul incarcat. Numarul miscarilor fiecarui exercitiu creste progresiv, potrivit timpului si capacitatii fizice a fiecaruia. Febra musculara este normala si este resimtita doar la inceput.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!