Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Obiceiuri nesanatoase pentru creier

de Sunt Fericita la 2019-07-17
5 Obiceiuri nesanatoase pentru creier
Cu siguranta sintagma „Minte sanatoasa intr-un corp sanatos„ nu iti este deloc straina, motiv pentru care ti-am facut o lista cu obiceiurile nesanatoase care iti pot afecta creierul incetul cu incetul. Iata de ce trebuie sa te feresti!


5 Obiceiuri nesanatoase care iti afecteaza sanatatea creierului
 

 
Stilul de viata echilibrat trebuie sa contina un regim de viata sanatos si implicit miscarea zilnica. Toate aceste elemente sunt esentiale pentru un corp sanatos si implicit pentru un creier functional. Sunt si cateva obiceiuri, pe care cu totii le-am avut, cel putin in mod inconstient, care afecteaza sanatatea creierului si ar trebui eliminate. Iata care sunt acestea!

 
Lipsa micului dejun. Nu degeaba se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Daca sari peste micul dejun, nivelul zaharului din sange este scazut, iar acest factor este extrem de daunator creierului. Creierul este organul care are nevoie de energie, mai mult decat orice alt organ al corpului deoarece aproximativ doua treimi din totalul de energie al creierului este folosit de catre neuroni pentru a transmite semnale corpului, iar restul de o treime este folosit pentru intretinerea si ingrijirea celulara. 

 
Lipsa somnului. Atunci cand nu dormim suficient, neuronii nu pot functiona la capacitatea corespunzatoare, iar simturile si reflexele sunt incetinite. De aici si riscul crescut catre accidente periculoase. Privarea de somn te seaca de energie deoarece creierul nu are parte de odihna suficienta.

 
Supraalimentarea. S-au realizat mai multe studii conform carora s-a demonstrat o legatura intre obezitate si dementa. In urma acestor studii, cercetatorii sustin faptul ca obezitatea se instaleaza atunci cand sunt consumate alimente lipsite de nutrienti, iar consumul este mult mai mare decat ar trebui pentru a-i asigura organismului necesarul de vitamine si minerale. Insa, chiar si mancatul mult peste limita ar putea duce la infometarea creierului.

 
Deshidratarea. Corpul este format in proportie de 70% din apa, motiv pentru care apa este esentiala pentru fiecare functie a corpului, chiar si pentru cea a creierului. Deshidratarea poate avea efecte imediate asupra creierului, intervenind chiar probleme complexe de coordonare si atentie. 

 
Stresul.  Cu efecte negative asupra intregului corp, stresul cronic afecteaza sanatatea creierului deoarece poate ucide celulele creierului si chiar poate duce la miscorarea acestuia. De asemenea, stresul cronic afecteaza si memoria si capacitatea de concentrare si invatare. 
Fumatul, zaharul in exces, dar si alcool sunt si ele obiceiuri nesanatoase care afecteaza sanatatea creierului.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0