5 Obiceiuri nesanatoase care iti afecteaza sanatatea creierului
Stilul de viata echilibrat trebuie sa contina un regim de viata sanatos si implicit miscarea zilnica. Toate aceste elemente sunt esentiale pentru un corp sanatos si implicit pentru un creier functional. Sunt si cateva obiceiuri, pe care cu totii le-am avut, cel putin in mod inconstient, care afecteaza sanatatea creierului si ar trebui eliminate. Iata care sunt acestea!
Lipsa micului dejun. Nu degeaba se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Daca sari peste micul dejun, nivelul zaharului din sange este scazut, iar acest factor este extrem de daunator creierului. Creierul este organul care are nevoie de energie, mai mult decat orice alt organ al corpului deoarece aproximativ doua treimi din totalul de energie al creierului este folosit de catre neuroni pentru a transmite semnale corpului, iar restul de o treime este folosit pentru intretinerea si ingrijirea celulara.
Lipsa somnului. Atunci cand nu dormim suficient, neuronii nu pot functiona la capacitatea corespunzatoare, iar simturile si reflexele sunt incetinite. De aici si riscul crescut catre accidente periculoase. Privarea de somn te seaca de energie deoarece creierul nu are parte de odihna suficienta.
Supraalimentarea. S-au realizat mai multe studii conform carora s-a demonstrat o legatura intre obezitate si dementa. In urma acestor studii, cercetatorii sustin faptul ca obezitatea se instaleaza atunci cand sunt consumate alimente lipsite de nutrienti, iar consumul este mult mai mare decat ar trebui pentru a-i asigura organismului necesarul de vitamine si minerale. Insa, chiar si mancatul mult peste limita ar putea duce la infometarea creierului.
Deshidratarea. Corpul este format in proportie de 70% din apa, motiv pentru care apa este esentiala pentru fiecare functie a corpului, chiar si pentru cea a creierului. Deshidratarea poate avea efecte imediate asupra creierului, intervenind chiar probleme complexe de coordonare si atentie.
Stresul. Cu efecte negative asupra intregului corp, stresul cronic afecteaza sanatatea creierului deoarece poate ucide celulele creierului si chiar poate duce la miscorarea acestuia. De asemenea, stresul cronic afecteaza si memoria si capacitatea de concentrare si invatare.
Fumatul, zaharul in exces, dar si alcool sunt si ele obiceiuri nesanatoase care afecteaza sanatatea creierului.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.92
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!