Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 idei fermecatoare pentru un living cu aer retro

de Sunt Fericita la 2019-09-06
7 idei fermecatoare pentru un living cu aer retro
Stilul retro este din ce in ce mai popular in toata lumea. Culorile indraznete precum violetul si galbenul dau farmec oricarei camere, iar eclectismul amenajarilor surprind si impresioneaza placut.


Poti obtine un living cu aer retro in mai multe moduri: mizand pe culorile specifice, incorporand in design mobilier cu design neobisnuit sau alegand combinatii contrastante de texturi. Ai o mare libertate de alegere a mobilierului si elementelor decorative, dar un plus de inspiratie nu strica niciodata.

Iata mai jos sapte idei fermecatoare pentru un living cu aer retro.


Culori puternice

Stilul retro este reprezentat, in primul rand, de culori puternice. Pentru un design contemporan cu tendinte retro, ideal este sa combini piese de mobilier si accesorii monocrome sau cu imprimeuri geometrice, usor psihedelice, in nuanțe precum verde avocado, portocaliu aprins și galben mustar.

O sectiune portocalie, precum un simplu covor sau o canapea, de exemplu, iese in evidenta – fiind acel element deosebit care atrage atentia.


Mobilier cu linii arcuite

Retro inseamna forme inedite, extavagante sau chiar usor abstracte, obtinute prin linii arcuite si curbe gratioase. Poti opta pentru o masa cu picioare conice sau un scaun cu spatarul rotund, detalii care amintesc de anii ‘60 È™i ‘70.


Canapele cu forme neobisnuite

O canapea in stil retro poate da farmec livingului tau, mai ales daca este colorata intr-o nuanta de albastru, verde sau portocaliu. Exista numeroase modele deosebite la canapele, dar specifice unei amenajari retro sunt cele cu design simplu, fara brate voluminoase. Decoreaza canapeaua cu perne imprimate cu grafica pop, stil Andy Warhol, si cu pleduri cu franjuri, ce amintesc de exuberanta perioadei hippie.


Obiecte de iluminat cu un design minimalist

Stilul retro si minimalismul merg mana in mana - si poate nicaieri nu este mai evident decat  atunci cand vine vorba de obiectele de iluminat. Lampile si candelabrele simple creeaza o estetica eleganta - si aduc un echilibru intregului design. Asadar, concentreaza-ti atentia asupra corpurilor de iluminat cu accente moderne si forme simple.


Fotolii retro

Daca esti in cautarea unor fotolii cu design retro, poti opta fie pentru unele simple, cu spatar arcuit sau brate din lemn, fie pentru unele cu aer boem, precum cuiburile de podea sau hamacele tip scaun. 


Comoda din lemn pentru TV

Televizoarele, o parte esentiala a designului retro, au fost punctul central in majoritatea gospodariilor (in anii ‘70 - ‘80), iar suportul acestuia (numit È™i comoda) a devenit rapid o piesa de design importanta.

Astăzi, aspectul minimalist al modelului de suport pentru TV din anii ‘80 este suficient de versatil pentru a fi folosit in living. Poti achizitiona mobilier clasic din lemn, cu finisari patinate, sau poti opta pentru reconditionarea mobilierului existent, dandu-i un aspect retro.


Masa din lemn de nuc

Daca iti doresti sa ai un living cu accente retro, masa din lemn de nuc este una dintre piesele cheie. Frumosul finisaj din nuc aminteste de piesele de mobilier mai vechi – cu elemente traditionale, care aveau picioarele conice - detalii predominante in anii ’50, ‘60, ‘70.

Masa din nuc este o piesa uimitoare care echilibrează siluetele inovatoare cu texturile familiare – populare in perioada retro.


Inspira-te din ideile de mai sus si amenajeaza-ti un living cu accente retro in care iti vei petrece timpul cu placere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mobila

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retro

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0