Lamaiele au un continut ridicat de vitamina C, au efecte antibacteriale si au proprietati antioxidante si anticancerigene. Sucul de lamaie are cam 5% acid, ceea ce il face potrivit in scopuri casnice. Tocmai de aceea este des intalnit in solutiile de curatare prietenoase cu mediul.
Cum alegi si cum pastrezi lamaile
Cele mai bune lamai sunt cele care au pielea fara asperitati, un pic uleioasa si care sunt grele pentru marimea lor. Trebuie sa fie de un galben stralucitor, fara pete verzi. Lamaile se pastreaza bine cam o saptamana la temperatura camerei si doua pana la trei saptamani la rece. Coaja de lamaie poate fi pastrata la congelator si folosita luni intregi.
Cum stoarcem o lamaie
Pentru a obtine cat mai mult suc dintr-o lamaie, trebuie ca fructul sa aiba temperatura camerei sau sa fie pus cateva secunde la cuptorul cu microunde, inate de operatiunea de stoarcere. Foloseste-ti palma pentru a rula lamaia pe o suprafata dura. Daca ai nevoie de doar un pic de suc, poti face o gaura intr-un capat cu o furculita, stoarce cantitatea de care ai nevoie, acopera capatul cu o banda adeziva si apoi pune lamaia in frigider.
Dar sa stii ca lamaia poate fi folosita nu numai la gatit si la prepararea limonadei. Citeste mai jos si convinge-te!
1. Pune suc de lamaie in zonele vizitate de furnici si vei scapa de aceste insecte.
2. Daca pui jumatate suc de lamaie, jumatate apa intr-un spray si imprastii prin casa, iti vei improspata aerul din locuinta fara chimicale nedorite.
3. O solutie din jumatate apa, jumatate zema de lamaie este extrem de abila pentru a curata suprafetele din baie. O cantitate mica de zeama de lamaie poate fi adaugata in solutiile de curatare pe baza de otet, pentru a neutraliza mirosul acestuia din urma.
4. Incalzeste un bol de apa cu felii de lamaie la microunde pentru 30 de secunde (pana la un minut). Apoi curata petele de pe interiorul peretilor cuptorului. Vei scapa si de mirosul de mancare pregnant.
5. Jumatate de lamaie pusa in frigider te scapa de mirosurile neplacute.
6. Daca ia ustensile de cupru sau crom, sterge-le cu zeama de lamaie si bicarbonat de sodiu si apoi foloseste o carpa moale sau un servet de hartie.
7. Foloseste jumatate de lamaie pentru a sterge urmele de calcar pe de chiuveta sau robinete. Clateste bine.
8. Daca vrei sa-ti albesti hainele, adauga ½ cana de zeama de lamaie la ciclul de clatire si pune hainele in aer liber la uscat. O lingurita de zeama de lamaie pusa in cuva masinii de spalat iti face hainele sa miroasa mai proaspat.
9. Daca vrei sa scapi de grasimea de pe vase, adauga zeama de lamaie la detergentul normal.
10. Ca sa scapi de tevile infundate, amesteca zeama de lamaie fierbinte cu bicarbonat de sodiu.
11. Freaca tocatorul de lemn cu zeama de lamaie si lasa peste noapte, apoi clateste bine. Tocatoarele de lemn par, oricum, a avea proprietati antibacteriene, dar lamaia ajuta la indepartarea mirosurilor si bacteriilor remanente.
12. Ca sa-ti faci geamurile luna, amesteca apa cu zeama de lamaie. Vei fi suprinsa de rezultate.
13. Mobila ta va arata senzational daca amesteci 2 parti ulei de masline sau ulei de floarea soarelui si 1 parte zeama de lamaie.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.31
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!