Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care pot duce la slabirea articulatiilor

de Sunt Fericita la 2019-10-21
Alimente care pot duce la slabirea articulatiilor
Odata cu inaintarea in varsta, sistemul articular se deterioreaza, iar problemele la nivelul articulatiilor sunt tot mai mari. Insa, varsta nu este singura cauza, ci si alimentatia pe care o consumam. Mai jos vei gasi o lista cu alimentele care slabesc articulatiile!


Dieta alimentara este extrem de importanta pentru un organism sanatos. Consumul in exces al alimentelor nesanatoase poate cauza aparitia mai multor afectiuni nedorite, printre care si slabirea articulatiilor. Iata cateva dintre cele mai periculoase alimente.
 
Zaharul. Consumul de alimente foarte dulci poate duce la aparitia diabetului, dar si la dureri articulare care favorizeaza starea inflamatorie. Zaharul alb este cel mai daunator, asa ca specialistii in nutritie ne recomanda sa il excludem cat de mult se poate din alimentatie.
 
Prajelile. Cartofii prajiti, carnea prajita si orice alt aliment care este preparat intr-o cantitate mare de ulei poate duce la slabirea imunitatii. In timpul prepararii, din cauza temperaturii prea ridicate se elibereaza o toxina, iar aceasta poate duce la slabirea articulatiilor pe termen lung.
 
Grasimile. Cu toate ca sunt gustoase, grasimile saturate precum branzeturi, lactate, carne rosie sau produse semi preparate inghetate precum margarina, untul sau prajiturelele favorizeaza acumularea de tesut adipos. Acesta din urma este extrem de periculos pentru sanatatea articulatiilor. 
 
Lactate.  Dinc auza proteinei pe care o contin, produsele lactate sporesc durerile la nivelul articulatiilor. Acesta este si motivul pentru care persoanele care sufera de artrita se simt mult mai bine daca urmeaza o dieta vegetariana. 
 
Carbohidrati rafinati. Cartofii, fursecurile, painea alba, orezul sau covrigeii sunt alimente care intra in categoria carbohidratilor cu indice glicemic crescut. Aceste alimente declanseaza obezitatea, dar si bolile care sunt associate obezitatii si accelereaza imbatranirea la nivel celular.
 
Alcool si tutun.  Un real pericol pentru ficat, alcoolul afecteaza functiile generale ale ficatului, dar si a celorlalte organe care colaboreaza cu acesta. De asemenea, fumatorii sufera de un risc crescut de artrita reumatica.
 
Sare. Consumat in exces, sodiul poate agrava durerile articulare si poate provoca aparitia inflamatiilor. Este recomandat sa eviti consumul alimentelor semipreparate si conservelor gata preparate.
 
Cum iti poti intari articulatiile?
 
Introdu in alimentatia zilnica alimente bogate in vitamine, proteine, calciu si magneziu;
Fa miscare in fiecare zi, cel putin 30 de minute pe zi. Poti incepe cu exercitii usoare, dar poti practica si un sport care sa iti asigure un tonus cardiovascular, fara sa pui o presiune prea mare pe articulatiil
Consuma fructe si legume proaspete in fiecare zi, printre care: legume cu frunze verzi, spanac, broccoli, portocale, rodie, afine,  dar si galbenus de ou, iaurt slab in grasimi, ficat de vita si sardine.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0