Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa amenajezi o baie mica ca sa arate elegant?

de Sunt Fericita la 2019-08-22
Cum sa amenajezi o baie mica ca sa arate elegant?
Locuinta ta dispune de o baie de mici dimensiuni? Vrei sa descoperi idei practice, care sa te ajute sa amenajezi acest spatiu intr-un mod practic si elegant? Astazi ne-am gandit sa venim in intampinarea ta cu solutii menite sa te ajute sa iti pui planul in aplicare. Iata cum poti decora o baie mica, pentru ca aceasta sa arate bine si sa fie functionala.


Alegerea gresiei si a faiantei pentru baie

Atunci cand baia pe care o ai la dispozitie este de mici dimensiuni, trebuie sa acorzi atentie sporita finisajelor interioare si obiectelor sanitare. 


  • In ceea ce priveste gresia, este indicat sa optezi pentru un model in nuante mai inchise decat cele ale faiantei. Astfel, vei obtine echilibrul cromatic necesar, iar spatiul va parea a fi de dimensiuni mai generoase. 
  • Daca vrei sa amenajezi baia in culori puternice, poti alege nuante de rosu sau portocaliu pentru faianta. Acestea insa trebuie sa fie temperate de nuantele neutre ale gresiei. 
  • In plus, poti folosi oricand albul si negrul, pentru a delimita corect spatiile din baie. Aceste culori asigura un design elegant si rafinat.
  • Un alt truc pe care il poti folosi consta in alegerea gresiei bicolore. Faianta, in schimb, este bine sa fie intr-o singura nuanta, in cazul unei bai mici. In cazul acesteia, poti opta pentru forme dreptunghiulare, asezate vertical. Acestea vor crea senzatia unui spatiu mai generos. 

Selectia vasului de WC si a lavoarului

In cazul unei bai de mici dimensiuni, nu ai suficient spatiu pentru a include vase de WC de mari dimensiuni sau un lavoar excentric. 


  • In acest caz, este indicat sa te orientezi catre lavoare si vase de WC confectionate din portelan, care rezista bine in timp si sunt usor de intretinut. Acestea arata bine, le gasesti disponibile la dimensiuni reduse si nu necesita numeroase accesorii pentru a conferi un aspect elegant baii.
  • In ceea ce priveste chiuveta din baie, cea mai eficienta optiune pe care o ai la dispozitie este cea incastrata. Aceasta este, de regulă, insotita de un spatiu de depozitare sub forma unui dulap inchis, de mici dimensiuni. Acolo poti depozita accesoriile de ingrijire personala sau produsele de curatenie, utilizate in acest spatiu.
  • Un alt truc de care te poti folosi este cel reprezentat de montarea unui WC suspendat, pentru a economisi spatiu in baie. Astfel, acesta va elibera o parte din spatiul de pe pardoseala, in care poti amplasa un alt obiect sau pe care il poti lasa liber. 

Nu trebuie sa aglomerezi baia de dimensiuni mici cu piese de mobilier si accesorii sanitare de care nu ai nevoie. 


Cada sau cabina de dus?

Daca baia din locuinta ta este una mica, poti uita de rasfatul asigurat de o cada mare. In plus, este indicat sa nu optezi pentru cada in aceste spatii. O cabina de dus este mult mai eficienta si mai practica, in acest caz. 


  • Daca nu vrei sa renunti la cada de baie ieftina, orienteaza-te catre una care poate fi amplasata pe colt, pentru a economisi spatiu.
  • Daca alegi o cabina de dus, este indicat sa optezi pentru una prevazuta cu usi glisante. Astfel, nu vei avea nevoie de spatiu suplimentar pentru deschiderea usilor acesteia.
  • Este recomandat sa montezi o cabina de dus din sticla clara, deoarece acest material permite luminii sa patrunda in interior si ofera senzatia unui spatiu mai generos in baie. 

Chiar daca esti nevoit sa faci selectii influentate de spatiul pe care il ai la dispozitie, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faci compromisuri si in ceea ce priveste calitatea. 

  • Alege o cabina de dus din acril, care va rezista timp de 15-25 ani. In plus, aceasta este usor de intretinut, iar luciul sau atractiv nu se va pierde in timp.

Prin urmare, chiar daca ai la dispozitie o baie de mici dimensiuni, poti transforma acest spatiu intr-un mic sanctuar destinat relaxarii. Scopul tau nu trebuie sa fie acela de a-l aglomera inutil, ci de a opta pentru accesorii practice. Acestea te vor ajuta sa folosesti in mod eficient fiecare centimetru de spatiu disponibil.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre amenajare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre baie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mici dimensiuni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0