Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi simple si practice pentru intretinerea si curatarea pavajelor din curte

de Sunt Fericita la 2020-08-25
Sfaturi simple si practice pentru intretinerea si curatarea pavajelor din curte
Amenajarea aleilor si a terasei din curte cu pavele din beton este un proiect important pentru designul exterior al casei tale. Dar, odata montate frumoasele pavele si borduri, ele trebuie sa fie corect intretinute si curatate, ca sa-si pastreze in timp aspectul impecabil din prima zi. Din fericire, exista trucuri simple pe care le poti folosi ca sa ai grija de pavajele din gradina ta. In acest fel, dalele nu isi vor pierde culoarea, nu se vor desprinde si nu se vor crapa sau zgaria.


Venim in ajutorul tau cu acest articol, in care iti prezentam cateva sfaturi utile pentru intretinerea corecta a pavelelor din beton vibropresat.
 

1. Foloseste doar produsele recomandate de producator

Desi pavelele din beton sunt foarte usor de intretinut, ele trebuie sa fie curatate periodic, iar folosirea unor solutii prea acide sau abrazive le poate strica aspectul. De aceea, este bine sa ceri montatorului sau producatorului recomandari despre solutiile potrivite de curatare si despre regulile de intretinere pe timpul iernii. De asemenea, ca sa mentii culoarea intensa a pavelelor, poti folosi solutii speciale de impregnare sau de intensificare a nuantelor. 
 

2. Aplica periodic solutii pentru impermeabilitate

Cele mai multe modele de pavaj sunt impregnate din fabrica cu o solutie speciala, prin care dalele devin impermeabile. In acest fel, scade riscul aparitiei algelor sau muschilor pe suprafata pavelelor, iar mizeria se va fixa mai greu. 

 

Totusi, pentru ca efectul de impermeabilitate sa fie unul de durata, este necesar sa efectuezi o data la 2 ani un proces nou de impregnare. Daca lichenii si muschii s-au format deja, atunci ii poti indeparta rapid si sigur, folosind o solutie anti muschi pentru pavaje.
 

3.  Utilizeaza solutii blande pentru curatare

Este normal ca aleile si terasa sa se murdareasca destul de repede, din cauza prafului, a depunerilor de pamant si a excrementelor de pasari. Aceste resturi pot fi curatate foarte usor, cu ajutorul unei maturi sau cu peria de frecat. 

 

La nevoie, poti folosi pentru spalarea pavelelor si solutii obisnuite de curatare, cu un pH cuprins intre 5 si 9, pe care sa le diluezi cu putina apa. Pavelele din beton vibropresat pot fi curatate foarte bine si cu ajutorul unui aparat cu presiune.

 

4. Pentru murdaria persistenta ai nevoie de substante active 

Pentru petele care nu pot fi indepartate prin metodele obisnuite de curatare, poti folosi produse speciale, care contin substante active. In functie de nevoile tale, iti recomandam sa utilizezi solutii cu substante de decolorare, care sa elimine petele de vin, sucuri sau plante. 


Urmele de ulei pot fi eliminate cu ajutorul produselor de curatare speciale, la fel si rugina. Ai grija sa folosesti insa solutii care nu contin acizi, deoarece acestea pot deteriora suprafata pavelelor.


5. Fereste pavajul de inghet

Iarna, ca sa protejezi pavajul de inghet si sa previi alunecarea pe dalele din gradina, in caz de polei, poti presara un strat de nisip deasupra pavajului. Foloseste un nisip cu o granulatie de 1-4 mm sau un amestec de nisip si criblura, pe care il poti gasi in magazinele de specialitate. Nu folosi solutii de topire a ghetii decat in cazuri extreme, pentru ca acestea pot strica aspectul dalelor.

 

Daca vei tine cont de recomandarile noastre, vei avea alei si terase la fel de frumoase ca in prima zi chiar si dupa mai multi ani. Pentru asta, trebuie doar sa respecti regulile de curatare si intretinere prezentate in acest articol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0