Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aparat dentar - ce sa stii inainte sa il pui

de Viorica Ghinea la 2018-08-31
Aparat dentar - ce sa stii inainte sa il pui
Tot mai multe persoane apeleaza la aparatul dentar datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii cavitatii bucale, dar si pentru a avea un zambet perfect. Chiar si asa, sunt si persoane reticente care, din cauza perioadei prea lungi, refuza sa il poarte. Tratamentul ortopedic poate asigura un zambet perfect, insa inainte sa il pui, trebuie sa stii cateva lucruri esentiale.


Ce trebuie sa stii despre aparatul dentar
 

Vei simti un disconfort la inceput. Este nevoie de o perioada de acomodare din momentul in care iti pui aparatul dentar. In primele zile poate aparea un disconfort, chiar o durere resimtita, insa care va trece dupa doar cateva zile. Poti incerca analgezice sau antiinflamatoare, care sa iti calmeze durerea.
 
Bracketii se pot desprinde. Aparatul dentar in sine are componente care poarta denumirea de bracketi. Acestia se pot desprinde uneori din cauze diferite precum: mestecarea alimentelor mult prea tari, modificarea muschilor in urma tratamentului, etc. Nu este nicio problema, insa este recomandat, daca se intampla acest lucru, sa va adresati imediat medicului ortodont pentru a rezolva aceasta situatie.
 
Trebuie sa iti modifici alimentatia. Daca fara aparat dentar poti manca orice, ei bine, o data ce iti pui aparatul esti nevoit sa elimini din dieta alimente prea dure sau lipicioase care pot duce la dezlipirea bracketilor. Este important sa respecti aceste restrictii, pentru a te asigura ca aparatul dentar este in siguranta.
 
Tratamentul poate sa dureze mai putin decat ne asteptam. Daca ai cativa dinti strambi s-ar putea sa crezi ca esti nevoit sa stai 2 ani cu aparatul dentar pana se vor indrepta. De fapt, medicul cu experienta poate stabili o perioada mult mai scurta de tratament in urma evaluarii.
 
Igiena dentara este primordiala. Daca pana acum mai scapa o seara fara sa te speli pe dinti, trebuie sa stii ca o data montat aparatul dentar, va trebui sa acorzi o grija in detaliu igienei. Este important in timpul tratamentului sa ai grija de aparatul dentar, cat si dupa incheierea acestuia. Se recomanda spalarea frecventa a dintilor, chiar dupa fiecare  masa daca este posibil, pentru a nu ramane resturi de mancare printre bracketi. Folosirea atei dentare, a periutei dentare, chiar si a unei periute portabile pe care sa o ai mereu in rucsac.
 
Este important sa gasesti un medic specialist. Tratamentul ti se va parea cu mult mai simplu daca ai gasit persoana potrivita care sa te supravegheze. Mai mult de atat, schimbarea pe parcurs a medicul ortodont poate fi o mutare mult prea costisitoare.
 
De asemenea, este important de stiut faptul ca dupa indepartarea aparatului dentar, dintii vor mai avea nevoie de o perioada de timp, pentru a se fixa in os in noua pozitie. Tocmai din acest motiv este necesara purtarea unui aparat de contentie, care sa iti asigure ca te vei bucura de un zambet frumos si sanatos cat mai mult timp de acum inainte. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0