30 % dintre suprafetele dentare raman necuratate, chiar daca am folosit corect periuta de dinti, timp de 2 minute, acest lucru este confirmat de catre medicii stomatologi. Ata dentara este instrumentul care vine in completarea periajului pentru o sanatate orala optima si pentru a preveni aparitia cariilor ori a gingivitei sau paradontozei. Atunci cand nu folosesti ata dentara ii lasi loc liber placii bacteriene sa se depuna si din aceasta cauza apar cariile interdentare, care devin vizibile si inestetice.
Ce este important sa stii pentru o igiena orala optima
Spalarea pe dinti de doua ori pe zi este obligatorie. Daca poti sa te speli dupa fiecare masa este excelent, insa nu de fiecare data esti acasa pentru a putea face asta. Asa ca, nu trece peste acest procedeu dimineata si seara, indiferent de situatiile speciale in care te afli.
Exista ata dentara special creata pentru persoanele care sunt purtatoare de aparat dentar, dar si pentru persoanele care si-au realizat diferite lucrari dentare. Asa ca, iata cum sa o folosesti!
Pentru inceput, taie o bucata mai lunga de ata dentara, ambele capete le infasori in jurul degetelor mijlocii, lasand o distanta intre degete de aproximativ 5 cm. Este nevoie de aceasta distanta pentru modul de lucru efectiv. Ata se impinge usor intre dinti cu ajutorul indexului si degetului mare. Nu este nevoie sa impinge tare, asa ca ai grija sa nu iti ranesti gingia. Pe masura ce folosesti din ata dentara, o infasori pe unul dintre degete si o rulezi astfel incat sa iti vina mereu ata dentara curata pentru a putea continua procesul de curatare.
Nu exista o regula clara, care sa spuna cand este mai bine sa folosesti ata dentara, daca este indicat inainte de perierea dintilor sau dupa. Important este sa folosesti ambele procedee de curatare, ordinea nefiind importanta.
Foloseste ata dentara ori de cate ori te speli pe dinti, mai ales seara, pentru a nu permite bacteriilor sa patrunda in placa bacteriana si sa se inmulteasca pe timpul noptii. Nu neglija niciun dinte ori masea. Chiar daca sunt in spate, asta nu inseamna ca nu exista, asa ca asigura-te ca ai curatat fiecare dinte si masea in parte.
De asemenea, ai grija sa folosesti o pasta de dinti potrivita pentru a nu-ti afecta calitatea smaltului. Daca medicul stomatolog ti-a recomandat o pasta pentru dinti sensibili, atunci asigura-te ca urmezi in tocmai acest sfat. O pasta mult prea abraziva ar putea ataca smaltul dintilor, facandu-i si mai sensibili atunci cand iau contact cu factorii externi.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.13
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!