Copilul poate refuza hranirea daca mama a mancat ceva condimentat sau ustutoi, caci acesta din urma, cel putin, imprima un gust foarte puternic laptelui.
Alte condimente pe care copilul le cunoaste repede in viata sunt cele din ceaiul de colici, un amestec de chimen, anason, fenicul si busuioc.
Mamelor li se spune de catre medicul pediatru ca nu trebuie sa exagereze cu condimentele, nici in hrana proprie, nici in cea preparata dupa varsta de sase luni a copilului, atunci cand se trece la hrana solida. Excesul de condimente este iritant.
Ce se poate folosi in piureurile copiilor?
Patrunjel (in supe, piureuri cu cartofi sau salate): o sursa bogata de vitamina C, calciu, fier si provitamina A.
Marar (dupa 7 luni, in in supe, salate, preparate din peste si mazare): beneficii pentru digestie.
Leustean (dupa varsta de un an): la asezonarea ciorbelor.
Tarhon (dupa varsta de 1 an): contine uleiuri volatile, taninuri, vitaminele B1 si C, saruri minerale (sodiu si potasiu), deci poate inlocui sarea.
Busuioc: contine vitaminele A, C si are un puternic efect antioxidant. Contine calciu si vitamina K atunci cand este uscat, este un puternic antiseptic digestiv si se potriveste cel mai bine cu pastele, rosiile si fasolea alba.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.83
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!