Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce alimente sunt bogate in vitamina B

de Sunt Fericita la 2023-11-06
Ce alimente sunt bogate in vitamina B
S-a descoperit ca acest complex de vitamine este implicat in numeroase reactii la nivelul organismului, in special in ce priveste sistemul cardiovascular. Functia lor cea mai importanta este de a ajuta la controlul hemocisteinei (aminoacid) din sange. Cercetatorii incearca sa descopere care dintre vitaminele B este cea mai benefica inimii, insa dovezile nu sunt clare. Exista, spre exemplu, studii care sustin ca vitamina B6 este elementul nutritiv cheie in reglarea nivelului de hemocisteina, dar in acelasi timp, alti cercetatori pledeaza in favoarea acidului folic (vitamina B9), ca fiind motivul acestor rezultate. O analiza facuta recent in Irlanda sugereaza ca adaugarea vitaminei B12 anumitor alimente, pe langa acidul folic, ar putea ajuta la reducerea riscului de boli vasculare. Cu toate acestea, cel mai recomandat este folosirea unei formule complexe de vitamine B.


La fel ca si antioxidantii, vitaminele B sunt mai eficiente atunci cand sunt consumate impreuna; lucru valabil, in special, la scaderea nivelului de hemocisteina din sange. Unii cercetatori au descoperit insa ca vitaminele B6, B12 si acidul folic (sau folate) - atunci cand sunt luate impreuna - prezinta cele mai bune rezultate. Nivelul hemocisteiei scade, daca aceste trei substante se gasesc in cantitati adecvate in sange. Deficienta lor mareste adesea riscul bolilor de inima.
 
Printre cele mai lungi anchete efectuate asupra bolilor cronice grave, exista studii epidemiologice precum „The Nurses’ Health Study”, fondat de Dr. Frank Speizer, si mai apoi „Nurses' Health Study II” condus de Dr. Walter Willett, ce urmareau realizarea unor statistici ale principalilor factori de risc pentru cancer si boli cardiovasculare la femei. Un total de 80,000 de persoane, fara antecedente de boli de inima, au fost evaluate privind legatura dintre vitamina B6, acidul folic si bolile vasculare. Cercetarile au demonstrat ca suplimentele cu vitamina B6 reduc semnificativ riscul la femei, vitamina B9 ajutand, de asemenea.
 
Dupa un alt studiu, s-a descoperit ca persoanele cu cele mai ridicate niveluri de B6 in sange, au cu 28% mai multe sanse sa nu dezvolte boli de inima. In acest caz, efectele benefice s-au dovedit a fi datorita cantitatilor mari de vitamina B6 si nu a hemocisteinei scazute din sange, aceasta din
urma fiind o coincidenta, spun cercetatorii.
 
Deoarece este dificil sa includem indeajuns de multe vitamine B intr-un regim alimentar, o arie larga de specialisti recomanda suplimentele pe baza acestora. Multivitaminele ce includ si complexul B sunt un bun inceput, putand fi inlocuite mai apoi alte formule mai puternice. Pentru tratamentele cu doze mai mari de vitamina B, aceasta este o lista cu recomandarile generale zilnice (pentru principalele trei):
 
- Vitamina B6 (pirodoxina): intre 50 mg si 200 mg (niciodata mai mult de 500 mg)
- Vitamina B12: de la 50 micrograme (mcg) pana la 3,000 mcg
- Acid folic (vitamina B9): 400 mcg – 1,000 mcg
 
Desi niacina (vitamina B3 sau acidul nicotinic) nu este intotdeauna inclusa intre vitaminele B, ca fiind benefica inimii, formulele administrate ar trebui sa contina si aceasta substanta. Ca si celelalte, ajuta la scaderea colesterolului. De retinut ca nicotinamida (cunoscuta si sub numele de vitamina PP), un tip similar vitaminelor B, nu are acelasi efect.

 

Alimente ce contin vitamina B

 
- Vitamina B6: carne de vita, carne de pui, lapte, ton
- Vitamina B12: cereale fortificate, peste, carne de porc, oua
- Acid folic: legume cu frunze verzi, mazare, pere, maruntaie de pui, suc de portocale, ficat, alune; cereale, faina din cereale, paste, orez.

Lucrarea "Inima Sanatoasa in Corp Sanatos" iti aduce acum toate informatiile care te ajuta:
 
- sa-ti schimbi stilul de viata pentru a preveni sau gestiona eficient bolile de inima
- sa tii cont de factorii care afecteaza sanatatea inimii   
- sa descoperi binefacerile medicinei alternative
- sa inveti cum sa-ti rasfeti inima – cel mai important, senzitiv si insetat de viata organ al corpului omenesc! 
 
Comanda acum exemplarul tau din lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos! Invata sa faci fata presiunilor la care orice boala a inimii te supune! 

Foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina b

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente bogate in vitamina b

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0