Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce mancam in Postul Pastelui 2018? Sfaturi pentru o alimentatie corecta

de Alina Ilie la 2018-02-28
Ce mancam in Postul Pastelui 2018? Sfaturi pentru o alimentatie corecta
Postul Pastelui a inceput pe 19 februarie si se incheie pe 7 aprilie, fiind o buna ocazie pentru purificarea sufletului si a trupului. Este cel mai dificil post de peste an, avand o durata de 40 de zile. Dincolo de obiceiurile bisericiesti, este esential sa tinem cont de rigorile culinare.


Dieta in Postul Pastelui nu este asa de trista precum pare unora, avem din ce alege pentru a ne diversfica meniul. Sanatatea organismului nostru depinde, in cea mai mare masura, de ceea ce mancam. Regula de baza este de a sti in ce cantitate si cum sa consumam alimentele de origine vegetala in asa fel incat alimentatia sa ne ofere un aport caloric echilibrat.

De asemenea, Postul Pastelui poate fi vazut ca o modalitate de a scapa de kilogramele in plus acumulate in timpul iernii, ajutandu-te sa obtii silueta pe care o doresti.

Ce mancam in Postul Pastelui 2018?


Organismul nostru are nevoie de o multime de nutrienti, care pot fi furnizati cu ajutorul unei alimentatii sanatoase si diversificate. Asadar, este recomandat sa consumi fructe si legume variate, seminte, cerele integrale, grasimi sanatoase si sa evitati produsele procesate, deoarece acestea sunt sarace in nutrienti si contin diverse substante care iti pot afecta sanatatea. Nu ezita sa incluzi in alimentatie si legumele mai putin populare la noi cum ar fi anghinare, cartofi dulci, sparanghel.

Deorece majoritatea dintre noi avem tendinta sa adoptam o dieta predominant glucidica (bogata in cartofi, paine, etc.), ce depaseste necesarul zilnic, exista riscul sa crestere in greutate, de aceea, in aceasta perioada mai degraba ar trebuie sa ne axam pe legume, crude sau gatite si fructe, in defavoarea fainoaselor sau a dulciurilor.

Mai mult, alimentele integrale (cereale, orez, paste fainoase) sunt bogate in fibre si iti echilibreaza dieta.

Romanii au tendinta de a consuma in Postului Pastelui in mod special cartofi, fasole si varza in perioada postului, uitand ca exista si multe alte alimente, care asigura aportul necesar de proteine vegetale. Ca sursa de proteine vegetale poti consuma linte, mazare, fasole si ciuperci. Proteinele din produsele vegetale constituie cea mai buna solutie si pot contribui la un regim echilibrat de slabit.

Desertul sau gustarea sanatoasa dintre mese poate consta in cateva fructe uscate (prune, caise), nuci, alune, seminte sau deserturi pregatite in casa. Un desert simplu si gustos sunt merele coapte cu nuca, scortisoara si miere. Produsele de panificatie de post contin un continut ridicat de carbohidrati, care sunt descompusi de sange in zahar si pot contribui la cresterea greutatii atunci cand sunt consumate in exces.

Pentru a evita o carenta de fier, adauga suc de lamaie la salate si sosuri sau bea suc de portocale sau grapefruit (vitamina C favorizeaza absorbtia de fier). Persoanele care urmeaza o dieta de post, dar si cele care vor sa slabeasca au posibilitatea sa isi detoxifice organismul cu ajutorul ceaiurilor medicinale.

Nu va feriti de uleiurile vegetale presate la rece deoarece cresc absorbtia betacarotenului si licopenului. Betacarotenul care se gaseste in morcovi si spanac contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii si parului, iar licopenul din rosii este implicat in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Ca sa imbunatatesti calitatea nutritiva a mancarurilor presara condimente precum turmeric, boia, patrunjel, piper, busuioc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.35 din 5 - 24 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul pastelui

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0