Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa postesti sanatos - pentru slabit si forma maxima

de Sunt Fericita la 2016-03-16
Cum sa postesti sanatos - pentru slabit si forma maxima
Saptamana aceasta a inceput Postul Pastelui, considerat cel mai dificil din cauza duratei mari. Puteti profita, insa, de aceasta perioada pentru a da jos kilogramele in plus si chiar pentru a rezolva unele probleme de sanatate.


Pentru multe dintre noi, postul este sinonim cu infometarea si cu restrictii greu de respectat, motiv pentru care ajungem sa comitem doua greseli principale:

- pentru a contracara senzatia de foame, apelam la produse nesanatoase precum mezeluri din soia, margarina si semipreparate pline de aditivi care afecteaza sanatatea noastra si a familiei noastre pe termen lung

- din lipsa de imaginatie, ne limitam la consumul de mancaruri gatite pe baza de cartofi, fasole si paste fainoase, care nu fac altceva decat sa ne aduca kilograme in plus

Pentru a avea, intr-adevar, rolul unei cure de insanatosire, postul trebuie privit drept perioada in care renuntam la alimentele nesanatoase din meniul zilnic si le inlocuim cu preparate din ingrediente naturale, usoare, cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Asadar, daca vreti sa reveniti la silueta ideala si sa intampinati primavara in forma maxima, incercati sa respectati urmatoarele recomandari:

Inlocuiti proteinele animale cu proteine vegetale din linte, naut, mazare si lapte vegetal din seminte. Consumati intotdeauna leguminoasele impreuna cu cereale, pentru aportul optim de proteine esentiale. In ceea ce priveste laptele vegetal, alegeti variantele bio, fara adaos de zahar sau ulei. Un meniu mai usor contribuie la scaderea colesterolului, o digestie usoara si permite regenararea ficatului dupa excesele sarbatorilor de iarna.

Inlocuiti mancarurile grele cu legume si fructe proaspete. Profitati de perioada primaverii, cand aveti la indemana cele mai multe verdeturi, care pot fi consumate simplu, sub forma de salate, sau chiar sub forma de sucuri la care puteti adauga suc de lamaie, miere sau fructe. Incercati sa inlocuiti cel putin o masa cu o portie mare de salata sau un suc de legume. Aportul sporit de vitamine si minerale va protejeaza sistemul imunitar si va ajuta sa slabiti.

Beti mai mult de 2 litri de apa zilnic. Apa este esentiala pentru detoxifiere. Incepeti fiecare zi cu un pahar mare de apa si in scurt timp veti observa ca sunteti mai usoara cu cateva kilograme, va odihniti mai bine si aveti o digestie perfecta.

Consumati mai multe fructe uscate, nuci si seminte. Nu cedati tentatiei gustarilor nesanatoase, care incarca organismul cu sodiu si grasimi. Optati pentru caise deshidratate, nuci, alune si seminte de dovleac sau de floarea soarelui - care potolesc foamea si reprezinta o sursa de vitamine si grasimi sanatoase.

Faceti mai multa miscare. Postul poate fi cea mai buna ocazie pentru schimbarea obiceiurilor nesanatoase. Datorita meselor lejere si sanatoase, veti avea mai multa energie si puteti incerca sa va plimbati mai des, sa renuntati, atunci cand e posibil, la mijloacele de transport sau sa practicati un sport impreuna cu toata familia.

Priviti postul ca pe o perioada de revenire la o alimentatie mai sanatoasa si ca un prilej de renuntare la toate obiceiurile negative. In acest mod, la sfarsitul acestuia veti fi mai suple, veti avea mai multa energie si veti fi ferite de afectiunile specifice sezonului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabit

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0