In continuare, vom prezenta 5 retete de salate de post, usor de preparat, care iti vor aduce un plus de prospetime si gust in perioada Pastelui.
Salata de linte cu legume colorate
O salata bogata in proteine si fibre, perfecta pentru o masa de post satioasa. Lintea poate fi combinata cu morcovi, ardei gras, ceapa rosie si patrunjel, iar dressingul de lamaie si ulei de masline va adauga un gust fresh.
Ingrediente:
- 200 g linte fiarta
- 1 morcov ras
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie mica
- Patrunjel proaspat
- Zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper
Mod de preparare:
Amesteca lintea fiarta cu legumele taiate marunt si adauga dressingul. Amesteca bine si lasa salata sa se raceasca inainte de servire.
Salata cu avocado si naut
Nautul este o sursa excelenta de proteine vegetale, iar avocado adauga o textura cremoasa si o sursa de grasimi sanatoase. Aceasta salata este delicioasa si hranitoare.
Ingrediente:
- 1 avocado
- 150 g naut fiert
- Rosii cherry
- Castravete
-
Ulei de masline, lamaie, sare si piper
Mod de preparare:
Taie avocado si castravetele, apoi amesteca-le cu nautul si rosiile cherry taiate pe jumatate. Stropeste cu ulei de masline si zeama de lamaie, apoi asezoneaza cu sare si piper.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Salata de cartofi cu masline si ceapa
Este o reteta traditionala de salata de post, care capata un gust deosebit datorita maslinelor si cepei rosii, fiind o alegere perfecta in Postul Pastelui.
Ingrediente:
- 4 cartofi medii
- 100 g masline verzi sau negre
- 1 ceapa rosie
- Ulei de masline, otet balsamic, sare si piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii, apoi lasa-i sa se raceasca inainte de a-i taia in cuburi. Adauga maslinele si ceapa taiata marunt. Stropeste cu ulei de masline si otet balsamic si asezoneaza cu sare si piper.
Salata de sfecla rosie cu nuci si portocale
Aceasta salata este o combinatie vibranta de ingrediente dulci si sarate, care te va incanta atat prin gust, cat si prin aspectul sau colorat. Sfecla rosie este bogata in antioxidanti, iar nucile adauga un plus de crocant si grasimi sanatoase.
Ingrediente:
- 2 sfecle rosii fierte
- 1 portocala
- 50 g nuci
- 1 lingura ulei de masline
- Zeama de lamaie
-
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Curata sfecla rosie si taie-o in felii sau cuburi. Curata portocala si taie-o in felii subtiri. Intr-un bol, amesteca sfecla cu portocala si nucile, adauga ulei de masline, zeama de lamaie si asezoneaza cu sare si piper. Poti adauga si cateva frunze de menta pentru un plus de prospetime.
Salata de quinoa cu legume si tahini
Quinoa este o cereala completa, ideala pentru un post hranitor, iar tahini adauga un gust intens si o sursa de grasimi sanatoase.
Ingrediente:
- 100 g quinoa fiarta
- 1 rosie mare
- 1 castravete
- 1 ardei gras galben
- 2 linguri tahini
- Ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper
Mod de preparare:
Amesteca quinoa cu legumele taiate si adauga tahini-ul diluat cu ulei de masline si lamaie. Asezoneaza cu sare si piper si serveste.

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
