Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cele mai sanatoase modalitati de gatit

Cele mai sanatoase modalitati de gatit
de la 2016-03-30
Cele mai sanatoase modalitati de gatit

Alimentatia sanatoasa a devenit principala preocupare a omului modern. Nutritionistii avertizeaza ca este important sa acordam atentie si modului in care gatim si nu doar alimentelor pe care le consumam.


Tipurile de vase pe care le folosim pentru fierberea sau coacerea alimentelor sunt esentiale, deoarece substantele din care sunt fabricate  pot fi transmise in mancarea pe care o preparam.

Nutritionistul Lygia Alexandrescu recomanda atentie la urmatoarele modalitati de gatit:

Gatitul la gratar - prin gatirea carnii grase, impanate la temperaturi mari, in flacara directa si in prezenta fumului, rezulta substante cancerigene, de aceea este necesara prelucrarea carnii degresate in prealabil, la temperaturi mai scazute.

Gatitul in abur - este o metoda sigura de gatit care nu necesita neaparat un generator de aburi sub presiune, ci se pot crea acesti aburi prin fierberea unei cantitati mici de apa intru-un vas sigur acoperit cu capac.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Gatitul prin fierbere - fierberea trebuie sa fie controlata in cazul legumelor, pentru a evita distrugerea vitaminelor solubile in apa, adica a vitaminelor B si C. In cazul fierberii este necesara o prelucrare termica a acesteia cat mai completa, pentru a distruge agentii patogeni




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gatit

Spune-ne opinia ta despre "Cele mai sanatoase modalitati de gatit"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


7 + 9 =

Cele mai citite articole

Kilogramele in plus iti dau batai de cap? Incerci sa slabesti, insa nu reusesti? Atunci inseamna ca ...
Consumul de ton ofera numeroase beneficii pentru sanatate, printre care - reducerea tulburarilor ...
Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, reprezinta un nutrient foarte important pentru ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0