Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hota de bucatarie - cum o alegi pe cea mai buna

de Sunt Fericita la 2018-12-21
Hota de bucatarie - cum o alegi pe cea mai buna
Daca planuiesti sa-ti impresionezi jumatatea cu abilitatile tale de Masterchef, e cazul sa iti utilezi bucataria corespunzator. Un Masterchef responsabil gateste numai in vase adecvate, de cea mai buna calitate si cu cele mai bune ingrediente, nu?


Iar daca tot vrei sa iti arati talentul culinar, ai nevoie si de o plita, cu un cuptor bine reglat si neaparat, o hota buna. Pentru ca degeaba organizezi o seara romantica acasa, daca miroase peste tot a ceapa prajita.

Atunci cand gatesti, vaporii se evapora din incapere, din oala sau cratita. Hota „aduna” fumul si vaporii si prin sistemul de ventilatie le elimina in afara.

Exista multe tipuri de hote, de la cele pentru bucatarii de bloc si bucatari amatori si pana la cele de restaurant, care pot rezolva aceasta problema a mirosului neplacut care pluteste dupa o friptura gatita pentru 12 persoane.

Multe au forme adaptabile diverselor bucatarii si puteri de absorbtie diferite. Unele au filtre pentru colectarea grasimii, lampi sau ventilatoare ce pot fi folosite separat, dupa dorinta celui sau celei care gateste. Hotele cele mai sofisticate sunt si mai silentioase atunci cand sunt in functiune ventilatoarele.

 

Tipuri de hote

De obicei, hota se plaseaza la o distanta convenabila de plita de gatit si la o inaltime care sa nu jeneze persoana care foloseste plita sau aragazul.

Hota fara canal de evacuare este una dintre cele mai populare, pentru ca este eleganta si eficace in eliminarea mirosurilor, in acelasi timp ventiland eficient aerul. Aceste hote au viteze ajustabile si diverse variante de culori si de design, de la cele traditionale, cu aer rustic, la cele cu linii simple, contemporane.

Hotele de otel se fabrica in variante cu canal de evacuare sau fara. Sunt versatile si pot fi adaptate diverselor stiluri de mobilier. Hotele pot fi integrate in mobilierul de bucatarie.

Cele cu canal de evacuare sunt ceva mai masive dar ele absorb excelent grasimea care sare inevitabil din vasele de gatit.

Hota poate fi plasata deasupra unei insule a bucatariei, fiind un element spectaculos din arhitectura camerei. Ea vine deasupra unui aragaz sau plita (electrica, ceramica sau de inductie) care se afla la distanta de perete.

 

Criterii de alegere a unei hote

In primul rand, te gandesti cat o vei folosi si ce durata de viata trebuie sa aiba. Acolo unde se gateste intens, sa zicem de cateva ori pe zi, hota trebuie sa fie corespunzatoare, deci ar trebui sa o alegi pe cea mai buna. Daca gatitul nu este un punct forte si se intampla rar, poti achizitiona o hota la un pret mai mic, cat mai convenabil pentru tine.

Puterea de absorbtie

Aceasta este capacitatea motorului hotei de a extrage din aer particulele ce trebuie evacuate. O hota Arctic buna este suficienta pentru o bucatarie medie, unde se gateste, o data sau de doua ori pe zi.

Estetica și adaptarea la restul mobilei de bucatarie

Vei dori sa ai o hota adaptata stilului bucatariei. La o bucatarie moderna si minimalista nu prea merge o hota ce s-ar potrivi mai curand intr-o casa mare, cu design rustic.

Apoi, trebuie sa iei in calcul arhitectura bucatariei, distanta pana la spatiul de evacuare a aerului (daca e mai lung ductul de evacuare, e posibil sa scada puterea de absorbtie) si designul.

Marimea hotei trebuie sa fie proportionala cu a bucatariei. Nu va avea un design placut o hota imensa pentru o bucatarie mica, de garsoniera.

 

Filtrele de calitate

Daca filtrul nu functioneaza bine, nu doar ca hota nu absoarbe mirosurile, dar poate fi afectata sanatatea celor din casa, pentru ca filtrul aduna in timp bacterii si alergeni pe care ii raspandeste in incapere, daca e defect.

 

Buget

Cand achizitionezi o hota, gandeste-te si la costul de mentenanta. E bine sa iei una de buna calitate, care nu are nevoie des de mentenanta. Si amplasarea hotei conteaza, daca e asezata mai jos, poti schimba chiar tu filtrele.


Zgomotul și viteza

Exista hote mai silentioase decat altele, chiar daca sunt mai scumpe. La fel, exista hote cu diverse viteze de ventilare. Astfel, poti aerisi incaperea in cateva minute, chiar daca friptura e deja …cam arsa.

Service si garantie

Cele mai bune hote de bucatarie vin cu garantie de 24 de luni standard, insa poti opta pentru hote care au garantie extinsa, asigurata de catre producator. Important este sa ai contactul unui tehnician bun care sa curete filtrele daca hota este mai sofisticata din punct de vedere tehnic si nu le poti curata singur.


Trebuie sa iei in calcul numeroase aspecte atunci cand te gandesti la achizitionarea unei hote de bucatarie. Nu este deloc greu, trebuie doar sa fii atent la caracteristici, la nevoile tale si la spatiul disponibil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hota

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bucatarie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre putere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0