Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa amenajezi un living primitor?

de Sunt Fericita la 2018-04-03
Cum sa amenajezi un living primitor?
Sufrageria este locul in care petreci foarte mult timp in fiecare zi, este locul in care primesti musafiri si te bucuri de clipe de relaxare, fie ca privesti la televizor, fie atunci cand citesti o carte buna.


Fie ca te afli in etapa de amenajare sau renovare, ar trebui sa iei in calcul cateva idei care sa transforme intreaga ta locuinta intr-un spatiu in care sa te simti intr-adevar acasa. Nu trebuie sa uitam ca livingul sau sufrageria ar putea fi considerata cartea de vizita a locuintei tale si de aceea totul aici trebuie sa fie amenajat foarte frumos si in acelasi timp asortat perfect cu restul elementelor de amenajare ale locuintei. Ca atare, trebuie sa se respecte stilul de amenajare al locuintei, asadar daca vei opta pentru un stil minimalist in toata locuinta nu incerca sa aglomerezi aici foarte mult spatiul si incearca sa adaugii in living doar elementele care iti sunt de folos.

Iata mai jos cateva reguli atunci cand te gandesti la amenajarea livingului:

 

1. Alege mobila conform spatiului de care dispui

In primul rand, atunci cand alegi mobila living trebuie ca aceasta sa fie de cea mai buna calitate si mai ales rezistenta. De aceea, nu te opri la primele oferte din magazine, ci incearca sa selectezi mai multe piese de mobilier care iti sunt pe plac si abia mai apoi este bine sa faci alegerea. De asemenea, incearca sa alegi mobila joasa, dand o senzatie foarte placuta camerei. In plus, daca nu dispui de o camera foarte mare, ai putea sa alegi doua piese de mobilier mai mari, compactate, iar restul spatiului sa il lasi liber. In acest mod te vei bucura de zona de relaxare pe care ai creat-o. O piesa foarte importanta care trebuie aleasa cu multa grija atunci cand ne gandim la amenajarea livingului este canapeaua. Aceasta trebuie sa fie aleasa ca o completare a spatiului, astfel daca nu dispui de dimensiuni foarte mari ale livingului atunci ar fi bine sa alegi o canapea care sa nu aiba brate foarte voluminoase. De asemenea, daca stai la bloc si nu dispui decat de un apartament cu doua camere, atunci poate ca ar fi o solutie sa te indrepti catre o canapea extensibila.

2. Culori si imprimeuri accent

Iata un alt punct pe care trebuie sa il urmaresti cu multa atentie. Ar fi bine sa lasi deoparte culorile neutre atat pe pereti, cat si atunci cand alegi piesele de mobilier. Ai putea incerca culori accent, astfel daca ai ales sa decorezi peretii intr-o culoare neutra, de alb sau bej, atunci ai putea alege o mobila colorata, iar atunci cand nu esti adeptul unor astfel de idei, incearca macar sa adaugi pe unul dintre pereti un element accent, decorand cu tapet. De asemenea, atunci cand vrei sa renovezi locuinta si sa amenajezi diferit, mai mult ca sigur ti-ai dori sa creezi o imagine diferita de cea de dinainte, dar poate ca nici nu indraznesti foarte mult. Ai putea alege, imprimeuri indraznete atat pentru perdele si draperii, cat si pentru pernele sau husa canapelei. Mai mult ca sigur, vei crea un spatiu foarte atragator. Insa, atentie, nu supraincarca cromatic intrucat ai putea sa aglomerezi vizual si sa creezi un efect total opus a ceea ce ti-ai dorit.

3. Coltul tau de relaxare

Iata un alt punct pe care trebuie sa il urmaresti. Nu uita ca livingul este mai inainte de toate un spatiu al tau, un spatiu in care trebuie sa te simti bine si de aceea, trebuie sa amenajezi un colt din aceasta camera in care sa petreci cele mai frumoase momente. De exemplu, ai putea aseza un fotoliu si o masuta intr-un colt al camerei, acesta fiind locul in care sa ramai pana seara tarziu pentru a citi cartea preferata. Acest spatiu va trebui sa fie amenajat conform personalitatii sale, asa incat sa fie aproape de tine, desfasurand activitati relaxante de unul singur.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relaxare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0