Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti faci bagajul pentru o calatorie?

de Raluca Garbea la 2021-08-31
Cum sa iti faci bagajul pentru o calatorie?
Cand te pregatesti pentru o calatorie, modul de impachetare are un rol foarte important, mai ales daca nu vrei sa te trezesti la destinatie cu lucrurile din valiza imprastiate ca dupa o explozie.


Iata cateva trucuri ca sa iti impachetezi lucrurile intr-un mod eficient:
 
1. Fa o lista
 
Pentru a impacheta eficient lucrurile pe care vrei sa le iei cu tine in calatorie, trebuie sa iti faci o lista doar cu lucrurile cu adevarat necesare.
 
Ce trebuie sa iei cu tine? Imbracaminte, incaltaminte, articole de igiena, harti, ghiduri, o carte si poate un carnetel cu un pix. Aceasta lista de verificare te va ajuta, de asemenea, sa elimini lucrurile inutile din bagaj si sa iei doar ceea ce ai nevoie.
 
Ai grija sa nu uiti periuta si pasta de dinti, sosetele, ochelarii de soare, crema de protectie solara, palaria, pijama si deodorant.
 
Sa nu te miri daca bagajul se va umple repede, caci fiecare lucru, oricat de mic ar fi, ocupa spatiu si, pe masura ce vei adauga obiecte importante, vei ajunge repede sa umpli valiza.
 
2. Pregateste-ti tinutele inainte de a iti face bagajul

 
Un truc simplu de a lua doar strictul necesar este sa iti pregatesti tinutele pe care le vei purta in vacanta. De exemplu, daca vei fi plecata doar patru zile, nu vei avea nevoie de patru perechi de pantofi, in schimb este posibil sa ai nevoie de patru perechi de sosete sau patru bluze. De aceea, este important sa iti pregatesti tinutele, sa vezi ce vei purta in fiecare zi pentru a fi pregatita pentru fiecare zi din vacanta.
 
Nu uita sa verifici vremea pentru zilele respective, inainte de a iti pregati tinutele, caci o ploaie s-ar putea sa iti strice planurile!
 
3. Cumpara o geanta mica pentru articolele de igiena
 
O astfel de geanta este extrem de utila, caci articolele de igiena personala nu vor mai fi imprastiate in valiza, ci vor fi frumos impachetate in geanta speciala. In mod normal, in aceasta geanta trebuie sa pui periuta si pasta de dinti, deodorantul, rujul etc.
 
Daca vei calatori cu avionul, atunci nu uita sa verifici pe site-ul companiei aeriene toate informatiile cu privire la restrictiile privind cantitatea de lichid sau gel pe care o poti aduce in avion.
 
4. Verifica dimensiunea bagajului daca vei calatori cu avionul
 
Daca vei calatori cu avionul, trebuie sa verifici inainte ce bagaj iti este permis sa iei in timpul calatoriei. Daca ai bagaj de cala sau doar bagaj de mana si dimensiunile pentru fiecare in parte, toate aceste informatii trebuie sa le stii inainte sa incepi impachetarea.
 
5. Pune gustari in bagaj
 
Daca drumul va fi lung, nu uita sa iti iei o gustare. In plus, daca ai alergii sau afectiuni care necesita anumite alimente (de exemplu: produse fara gluten, fara zahar si asa mai departe) si nu vei avea prea multe optiuni in timpul calatoriei, pune cateva gustari in bagaj.
 
 
Aminteste-ti ca vacantele sunt destinate distractiei si odihnei, nu stresului! Nu te ingrijora prea mult de organizare si planificare.
 
 
 
 
Sursa foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.42 din 5 - 18 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bagaj

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calatorie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0