Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ar putea sa dispara faimosul play-doh

De ce ar putea sa dispara faimosul play-doh
Play-doh este un fel de plastilina faramicioasa care nu se intareste la fel de repede ca plastilina clasica si care poate fi modelata mai usor de copii. Produsul a devenit atat de popular, incat s-a construit o intrega industie in spatele sau. Cu toate astea, apar voci care spun ca nu ar mai trebui folosit...


Play-doh nu este un produs nou. El exista in SUA si pana in 1930 si se folosea pentru indepartarea tapetului de pe pereti. Apoi a fost folosit intr-o scoala la ora de modelaj si a prins din ce in ce mai multi adepti. Produsul a fost regandit si relansat pe piata de jucarii cu numele de Play-doh de abia pe la mijlocul anilor 1950.
Play-doh a prins atat de mult pentru ca este considerat mult mai natural si sigur pentru copii decat plastilina obisnuita. Hasbro, firma care detine produsul din 1991, a dezvaluit ca play-doh este realizat dintr-un amestec de faina, sare si faina; cu toate astea, patentarea retetei a scos la iveala faptul ca in acest amestec mai intra si amidon de porumb, conservanti, culoranti, parfum, borax si conservanti.
Introdus din 2003 pe lista celor mai creative si reusite jucarii ale secolului 20, folosirea play-doh pe scara larga in scoli si gradinite incepe sa fie contestata si limitata in unele tari, precum Noua Zeelanda. Motivul nu este siguranta copiilor, ci... etica. Dupa cum am scris mai sus, play-doh este un produs realizat din ingrediente comestibile, in special faina. Avand in vedere ca multi oameni, in special copii, mor de foame in lume, educatorii s-au intrebat cat de morala mai este folosirea acestui produs. Mai mult, s-a spus chiar ca folosirea ingredientelor comestibile la joaca este chiar un gest de insensibilitate culturala.
Aceasta idee se poate rasfrange si asupra altor metode artistice, care circula si in aceasta perioada pe internet. De exemplu, folosirea cartofilor pentru a crea stampile handmade sau a tulpinilor de telina pentru a realiza o floare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jucarii

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016