Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce femeile se indragostesc de baietii rai?

De ce femeile se indragostesc de baietii rai?
Sunt femeile predispuse sa-i considere pe barbatii cu personalitati sumbre atragatori? Desi intelepciunea populara le avertizeaza pe femei sa se fereasca de barbatii care spun sau fac ceea ce trebuie cu prea multa usurinta, nu se pot abtine sa nu le cada in mreje.


Iar un nou studiu condus de Gregory Louis Carter de la Unievrsitatea Durham ofera noi concluzii privind acest fenomen greu de inteles. Cercetarea a relevat faptul ca mai multi barbati decat femei poseda caracterisitice de personalitate ale triadei intunecate – narcisim, psihopatie si machiavelism. Narcisimul acopera dominare, sentimentul ca esti indreptatit sa ceri anumite lucruri si o imagien de sine grandioasa. Studiile arata ca narcisismul este mai mare in randul barbatilor, chiar si in mai multe culturi. Mai mult, se crede ca narcisimul creste la barbatii care au relatii de scurta durata, caci implica „dorinta si abilitatea de a intra in competitie cu alti barbati si de a respinge partenera dupa un raport sexual scurt”. Pe langa toate astea, narcisistii adora sa inceapa relatii noi si sa identifice multiple oportunitati de cuplare. Sunt, prin urmare, mai putin monogami.
Psihopatia inseamna cruzime, lipsa de empatie si comportament antisocial. Barbatul doreste sa aiba relatii scurte, in care predomina ostilitatea interpersonala si lipsa de moralitate. Psihopatii au un farmec superficial, insala si se folosesc de sex in scopuri de exploatare.
Machiavelismul inseamna duplicitate si lipsa de sinceritate. Modul manipulator, covingator si oportunistic de actionare al acestor indivizi le asigura sucecsul in gasirea rapida de parteneri. Studiile au arata ca machiavelicii sunt si mai promiscui.
Barbatii „rai”, care sunt caracterizati de triada intunecata, au un succes mai mare la femei decat restul barbatilor. 
Carter si echipa lui sut de parere ca exista doua explicatii posibile. In primul rand, la mijloc este vorba de selectia sexuala. Ceea ce inseamna ca femeile raspund la semnale de „calitate masculina” cand vine vorba de reproducere. Si, pe termen scurt, femeile sunt atrase de baietii rai care sunt siguri pe ei, sunt incapatanati si isi asuma riscuri. In al doilea rand, intra in scena si conflictul sexual, caci femeile reactioneaza la abilitatea baietilor rai de a se vinde, o tactica utila in cursa „de inarmare” evolutionare in care barbatii le conving pe femei sa aleaga strategia sexuala dorita de ei. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre narcisism

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0