Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand putem spune despre o persoana ca este urata?

Cand putem spune despre o persoana ca este urata?
Un proverb spune ca "frumusetea este cea care-ti atrage atentia, iar personalitatea cea care-ti fura inima". Foarte adevarat. Ati observat vreodata o persoana care pare, de la distanta, senzational frumoasa, dar care, dupa o discutie infima, devine dezagreabila? In cazul acesta a intervenit personalitatea ca factor decisiv privind gradul de "uratenie" al interlocutorului. Ne face sa ne schimbam parerea despre aspectul fizic.


Ce ziceti insa de cazul contrar? Ati intalnit vreodata pe cineva despre care credeati ca este o persoana cu aspect comun, dar care sa se schimbe, in timp, in ochii dumneavoastra si sa devina un semizeu? Trasaturile fizice s-au imbunat, tocmai datorita unei prezente blande sau fermecatoare.

Ciudateniile unei personalitati pot sa intareasca sau sa diminueze frumusetea fizica. Asadar, credem ca cineva este frumos/ frumoasa, dupa ce amalgamam individual un set de criterii legate de aspectul fizic si comportamental. Se pare insa ca anumite caracteristici negative ale unei personalitati pot face si o aparitie perfecta neplacuta. Oamenilor in cauza nu le apar brusc negi, nu li se schimba caracteristicile fizice, dar plusurile le sunt anulate in mintea celui cu care vin in contact de atitudini inadecvate.

Mai jos este prezentata o lista de particularitati ale personalitatii care pot afecta frumusetea fizica, in sensul amintit mai sus.
 
1) Persoana increzuta vs. persoana increzatoare
 
Persoanele increzute sunt enervante, fiindca au o parere exagerat de buna despre abilitatile, aspectul si bunurile lor. Acestora le place sa se laude cu ce au. Tind sa fie nepoliticoase, egoiste, arogante si nesigure.
 
Persoanele increzatoare, in schimb, sunt constiente de capacitatile lor si nu tin neaparat sa spuna asta si la televiziunea publica. Se simt bine in pielea lor si nu se simt amenintate de talentul sau realizarile altora. Vorbesc clar, tare, fara sa tipe, iti strang mana puternic, stau cu spatele drept.
 
2) Cinic vs. optimist 

Cinicul este un om cu o viziune ingusta asupra lumii. Natura lui pesimista se leaga, adeseori, de esecul in planul personal, de neimplinirea propriilor tinte. Este obositor, caci este pesimist.
 
Optimistul vede o situatie grea si se gandeste ca ar putea fi si mai rau. Alte studii arata ca optimismul este un instrument eficient de depasire a traumelor, bolilor si depresiei. Si, sa fim sinceri, este mult mai placut sa ne petrecem timpul cu o persoana pozitiva, vesela, decat cu una trista.
 
3) Narcisism vs. vanitate sanatoasa
 
Narcisistii sunt persoane increzute. Si-au inflamat imaginea de sine si au o nevoie imensa sa fie admirati. Monopolizeaza conversatiile si au personalitati dominante.
 
O vanitate sanatoasa este aceea prin care o persoana denota o stima de sine sanatoasa si o incredere de sine moderata. 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frumusete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aspect fizic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre personalitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oameni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cinic

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0