Este, din pacate, o regula generala: cu totii trebuie sa facem fata unei vieti din ce in ce mai solicitante. Ziua de lucru devine parca tot mai lunga si suntem nevoiti sa muncim peste program sau chiar sa ne luam o a doua slujba pentru a avea un trai mai indestulat. Motiv pentru care devine tot mai greu sa gasim timp pentru noi insine, pentru a ne relaxa si reincarca bateriile.
De timpul acesta avem, insa, nevoie ca de aer. Mintea si trupul nostru trebuie reimprospatate periodic. Starea de "bine" se va deteriora, incetul cu incetul, ducand pana la urma la boala, in conditiile in care nu ne alocam suficient timp, in fiecare zi sau macar saptamanal, pentru a ne reface.
Ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca pana si atunci cand ne oferim ragazuri de liniste, ajungem pana la urma tot la aceleasi griji in legatura cu serviciul sau cu familia noastra…
Orice ar fi, trebuie sa luptam impotriva stresului, a depresiei si a starii de "rau". Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa va relaxati si, cel mai important, sa abordati un pic altfel fiecare dintre zilele care vor urma:
1. Corpul si mintea dvs. sunt foarte strans unite. Aceasta inseamna ca pot fi concepute o serie de exercitii care vor actiona deopotriva asupra trupului si asupra psihicului. Astfel de tehnici au fost dezvoltate de-a lungul a multe mii de ani, avandu-si radacinile in practicile orientale stravechi. Evident, ele sunt adaptate omului modern si laicizate total. Contrar prejudecatilor, nu este vorba despre o alta religie, cu iz oriental, ci despre tehnici si metode de relaxare si de meditatie pe care le folosesc la scara larga toate marile centre medicale din strainatate, in cadrul unor clinici speciale. Totul este sa alegeti corect: fie faceti singur(a) aceste exercitii, acasa, la serviciu, in natura, oriunde; fie gasiti un instructor, pentru care sa conteze tehnica in sine, strict medical vorbind.
2. Faptul de a va relaxa trupul va va imbunatati foarte mult conditia fizica generala. In acelasi timp, insa, asa cum spuneam in paragraful precedent, nu trebuie uitat ca cele mai bune exercitii sunt acelea care genereaza efecte atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic. Relaxarea corpului si relaxarea mintii nu trebuie niciodata separate, deoarece omul nu este un puzzle, alcatuit din milioane de piese separate, ci un intreg unitar, a carui armonie ar trebui sa stea permanent in centrul atentiei noastre. O tehnica de relaxare este cu atat mai eficienta cu cat reusiti mai bine sa lasati la o parte orice gand legat de munca sau de casa. O solutie destul de eficienta este aceea de a va concentra – fie asupra unui singur obiect, fie asupra unui singur cuvant sau a unei singure fraze.
3. Un alt aspect foarte important este acela ca, oricat de bun ar fi instructorul, oricat de buna ar fi cartea cu instructiuni pe care o folositi, persoana care cunoaste cel mai bine ce anume va aduce relaxarea sunteti chiar dumneavoastra. Intrebati-va ce anume va place foarte mult – poate fi ascultarea unui anumit gen de muzica, poate fi citirea unei carti, vizionarea unui film, dialogul cu un prieten, tenisul de masa, statul pe scaun, orice.
De retinut aici, tocmai prin alaturarea unor posibilitati precum "tenisul de masa" si "statul pe scaun", ca ceea ce ne aduce relaxarea poate fi atat miscarea, cat si nemiscarea. Depinde de fiecare dintre noi. De pilda, poti fi un om care lucreaza toata ziua la birou, pe scaun, in fata calculatorului. In acest caz, e greu de crezut ca te poate relaxa cu adevarat tot sezutul pe scaun. Din contra, daca esti, ca exemplu, vanzator intr-un magazin, daca stai in picioare cel putin opt ore in fiecare zi, atunci probabilitatea de a te relaxa in pozitia sezut este mult mai mare.
Nu trebuie trasate reguli foarte precise. Repet, depinde de fiecare dintre noi cum anume se relaxeaza mai bine. Pentru ca, fata de exemplele de mai sus, ne mai putem imagina si alte situatii, aparent paradoxale. O persoana hiperactiva, bunaoara, nu se poate relaxa decat tot prin miscare, chiar daca natura meseriei sale o obliga sa stea cel putin opt ore in picioare, in fiecare zi.
Cum timpul nostru e destul de limitat, ramane de discutat despre o alta posibila problema: cum sa faci sa impaci, intr-un cuplu, preferintele diferite legate de relaxare. …Sper sa nu ma loveasca amnezia si sa uit a pune si aceasta problema intr-o editie viitoare a Sfaturilor de la ora 11:00.
4. Exista o cheie pentru a obtine o relaxare profunda: tehnica folosita trebuie sa fie placuta. Atentie, aici, pentru ca sunt doua aspecte foarte importante:
Unu: cand spun ca tehnica de relaxare trebuie sa fie "placuta", nu spun ca ea trebuie sa fie, obligatoriu, si "usoara". Iarasi, depinde de persoana si de dispozitie. Unora le priesc tehnicile "grele", solicitante, atat fizic cat si psihic, in vreme ce altii le prefera pe cele mai "usoare", mai putin solicitante.
Doi: o tehnica "placuta" nu e neaparat o tehnica de relaxare care te face sa razi si sa zambesti. O tehnica "placuta" poate fi chiar si una care te face sa plangi, ajutandu-te, astfel, sa te descarci. Sunt emotii care nu pot fi eliberate decat prin plans, asa cum exista altele carora nu le poti da frau liber decat prin ras.
5. Foarte important: orice ar fi, orice ati alege, - NU VA STRESATI GANDINDU-VA CA TREBUIE SA VA RELAXATI! Se poate intampla, de pilda, sa adormiti in timp ce va relaxati. – Foarte bine! Inseamna, pur si simplu, ca ati reusit sa va relaxati total!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"