Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la 1 iulie intra in vigoare noile indemnizatii pentru concediul de crestere a copilului

de Sunt Fericita la 2016-06-30
De la 1 iulie intra in vigoare noile indemnizatii pentru concediul de crestere a copilului
Vesti bune pentru viitoarele mamici: de la 1 iulie intra in vigoare modificarile aduse legii privind eliminarea plafonului maxim pentru indemnizatia de crestere a copilului.


Legea 66/2016, care se aplica de la 1 iulie 2016, elimina plafonul maxim al indemnizatiei de crestere a copilului de 3.400 de lei pe luna. In plus, perioada concediului de crestre a copilului va fi de 2 ani, respectiv 3 ani pentru copilul cu handicap, fara optiunea de concediu de un an - cum se intampla in prezent.
 
De asenebea, legea prevede ca stimulentul de insertie va fi de 50% din indemnizatia lunara, adica minim 85% din salariul minim brut, ceea ce inseamna ca nicio indemnizatie pentru mame nu va fi mai mica de 900 de lei lunar.
 
O alta veste buna este ca nivelul indemnizatiei lunare creste cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemerala, tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit din nastere.
 
De eliminarea plafonului maxim pentru indemnizatia de crestere a copilului vor beneficia toate persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni in ultimii doi ani (fata de un an in prezent) venituri supuse impozitului.
 
"Va incurajez pe dvs (n.r. ministrul Muncii) si pe dvs, dl prim-ministru, sa gasiti in Guvern cele mai bune solutii pentru a aplica cat se poate de repede aceasta lege. Eu va rog sa nu tratati aceasta chestiune intr-un mod contabil. Este o lege proactiva, din zona politicilor demografice, care, cu siguranta, este foarte importanta pentru Romania", a declarat presedintele Iohannis.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cresterea copilului

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0