Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta pentru tipul tau de corp

de Alina Negrutiu la 2014-04-28
Dieta pentru tipul tau de corp
Exista multi specialisti care spun ca iti poti mentine o stare buna de sanatate si chiar sculpta corpul la foma dorita daca mananci conform tipului tau de corp. Daca acesta este sau nu cazul, tu decizi! Nu uita insa ca nu trebuie sa te stresezi permanent cu faptul ca nu arati ca Jennifer Lopez. Cel mai bine este sa incerci sa fii perfecta in felul tau, cu datele pe care le ai.


Tipul ginoid – caracterizat prin solduri pline si talie foarte ingusta, umeri de marime medie sau mare si sani cu o marime ce poate varia de la un caz la altul. De obicei, acest tip de corp inseamna ca nivelul de estrogeni este mai mare decat ar trebui, ceea ce duce la mai multa grasime acumulata pe solduri, abdomen si coapse (semanand mult cu celulita).
Tipul android – se creeaza aproape o linie dreapta de la umeri la picioare, pelvisul fiind ingust si sanii mici. De asemenea, linia taliei nu este aproape deloc subliniata. De obicei, femeile cu acest tip de corp sunt predispuse la acumulare de grasime doar in partea de sus a corpului, picioarele pastrandu-si forma.
Tipul tiroidian – este caracterizat prin oase mici si membre subtiri. De obicei, femeile cu acest tip de corp devin manechine sau dansatoare. Nu prea castiga in greutate si, daca o fac, acest lucru nu se vede. Consuma si multe substante stimulante, cum ar fi cafeina si energizanti, din cauza slujbelor stresante.
Tipul limfatic – este descris prin predispozitia la a castiga in greutate si foarte repede. Stratul de grasime acopera intreg corpul, de la brate, gat, piept, spate si chiar si pe glezne. Principala cauza este metabolismul redus ceea ce creste riscul de a face celulita.
Principalul scop este de a te asigura ca mananci alimentele corecte, pentru a evita ingrasarea, dar a-ti hrani organismul. Ca sa se intample acest lucru, dieta trebuie sa contina minerale, vitamine, tanine si acizi (care au puterea de a dizolva grasimile nedorite). Totusi, daca nu esti convinsa de aceasta dieta, vorbeste cu un specialist pentru a cere informatii suplimentare.
O dieta eficienta pentru tipul tau de corp trebuie sa dea roade in cateva saptamani si trebuie sa fie suta la suta sigura. Daca dureaza prea mult si nu observi nicio imbunatatire, vorbeste cu medicul tau despre aceasta problema. In cazul in care nu stii ce alimente si bauturi sunt adecvate pentru tipul tau de corp, iata o lista care sa te ghideze:
- pentru tipul ginoid: fa sport cat de des poti pentru a evita castigul in greutate pe solduri si pe coapse. Evita alimentele sarate si dulci. Mananca proteine (oua, pui, carne rosie, peste si branza). Mananca mai multe fructe decat legume si bea multa apa. Iti este recomandat ceaiul de zmeura, de citronela si de Yerba mate,
- pentru tipul android: dieta potrivita include produse lactate degresate, fibre, legume (ardei, morcovi, telina) si alimente cu putin zahar. Nu neglija antrenamentul fizic si mergi la sala cel putin o data pe zi pentru a evita acumularea de grasime in partea de sus a corpului. Ti se recomanda ceai de musetel, de lavanda si de centaurea,
- tipul tiroidian: vrei sa eviti alimentele care stimuleaza tiroida, cum este faina, zaharul si orezul. Este recomandabil sa mananci oua in fiecare zi, dar si legume, peste si pui. Ceaiurile recomandate: de menta, iarba creata si Oolong,
- tipul de corp limfatic: fructele si legumele sunt cele mai bune pentru tine, asa ca evita carnea si produsele animale. Poti manca leguminoase, telina, ardei, morcovi, varza, usturoi, ridichi, ghimbir, citrice si ceapa. Ti se recomanda ceai verde, de ghimbir sau de centaurea.

Sursa: http://www.liveandfeel.com/

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0