Asadar, conform acestui studiu, persoanele care mananca mai intai sanatos au tendinta de a consuma mai putine calorii spre sfarsitul mesei.
In aceste conditii, primele trei alimente de care o persoana da cu ochii cand merge la cantina compun 66% din ceea ce-si pune in farfurie, indiferent daca au multe sau putine calorii, spune cercetatorul Brian Wansink, profesor al Universitatii Cornell.
Studiul a inclus 124 de persoane care au mancat la doua bufeturi cu micul dejun. Primul a inclus alimente sanatoase (iaurt degresat, fructe) la inceput, al doilea a pus ouale cu branza, baconul si cartofii prajti la intrare. Tuturor participantilor li s-a spus ca pot sa-si umple farfuria o singura data.
Aproape toti participantii carora li s-au oferit mai intai fructe (86%) si le-au pus in farfurie. Cand fructele au fost asezate la capatul de final al bufetului, doar 54% au si ciugulit din ele.
Cat despre oua, 75% si le-au pus in farfurie cand au dat din prima cu ochii de ele si doar 29% cand le-au gasit la final.
Exista si alte lucruri care-ti influenteaza dieta, unele la care poate nici nu te-ai gandit pana acum.
Locul unde mananci
Chiar daca mancarea ta nu are cel mai bun gust din lume, vei continua sa o mesteci daca ambientul iti spune asta. Un studiu publicat in revista Personality and Social Psychology Bulletin arata ca oamenii mananca aceeasi cantitate de popcorn la film, fie ca era proaspat, fie mai vechi. Rezultatul acesta arata cat de puternic este mediul cand vine vorba de declansarea comportamentului nesanatos, caci, uneori, intentiile bune si vointa nu sunt suficiente.
Ce comanda prietenii
Prietena ta isi comanda salata sau cartofi prajiti? Te va influenta si pe tine, fie ca vrei sau nu.
Marimea si forma paharului de vin
Alege un pahar mai subtirel. Iti vei umple mai mult paharul daca ai un pahar mai mare, daca acesta este tinut de o alta persoana sau daca paharul este intr-o culoare contrastata cu cea a vinului.
Ce se vede pe rafturile din frigider
Esti predispusa sa mananci primul lucru pe care-l vezi pe masa din bucatarie sau pe raftul din frigider, conform unui studiu al Universitatii Cornell.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.33
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!