Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru care poti renunta la lapte

5 motive pentru care poti renunta la lapte
Produsele lactate nu par a-ti aduce alt beneficiu in afara de proteinele din zer. Mai mult, se crede ca au efect daunator asupra sanatatii. Laptele este menit pentru vitelusi, asa ca cei mai multi oameni au o problema cu digerarea lui.


Apar din ce in ce mai multe testimoniale ale unor oameni care sufereau de constipatie cronica, de sindromul de intestin iritabil, artrita, sinuzita cronica si alergii care au scapat de probleme dupa ce au scos lactatele din dieta.
1. Vacile de lapte nu sunt hranite corespunzator, ceea ce nu numai ca schimba natura laptelui, dar le cauzeaza vacilor si probleme de sanatate. Li se da soia, porumb si mancare procesata care contine de la gainat de pasari la coaja de citrice, totul aromatizat cu pesticide. Toate acestea nu sunt bune pentru vaci care, fiind rumegatoare, ar trebui sa manance iarba primavara, vara si toamna si fan iarna. Din pacate, majoritatea vacilor de lapte sunt tinute in spatiu inchis, primesc antibiotice si hormoni si nu vad iarba verde niciodata in viata lor.
2. Laptele este pasteurizat. Pasteurizarea este un proces de incalzire a lichidului la temperaturi suficient de inalte pentru a omori bacteriile si a distruge anumite enzime. Distruge enzimele, vitaminele, denatureaza proteinele fragile din lapte, omoara bacteriile bune si promoveaza agentii patogeni. Chiar si viteii hraniti cu lapte pasteurizat nu o duc prea bine si mor inainte de a ajunge la maturitate. Pasteurizarea a fost introdusa in anii 1920 pentru a combate tuberculoza, diareea infantila, bruceloza si alte boli cauzate de proasta nutritie a animalelor si de metodele de productie neigienice. Vremurile s-au schimbat si au aparut rezervoarele de inox, aparatele de muls, camioanele frigorifice si metodele de inspectie care fac pasteurizarea inutila in ceea ce priveste protectia populatiei.
3. In unele cazuri, laptele este ultra-pasteurizat pentru a elimina bacteriile rezistente la caldura si pentru ca produsul sa reziste mai mult pe raft. Pasteurizarea la temperaturi extrem de ridicate este un proces prin care laptele racit este adus dincolo de punctul de fierbere in mai putin de doua secunde. Acest proces este utilizat pentru laptele la cutie care poate fi pastrat si al temperatura camerei.
4. Pentru a inrautati lucrurile, laptele este omogenizat. Omogenizarea este un proces care sparge globulele de grasime a untului pentru ca acestea sa nu se ridice la suprafata. Laptele omogenizat este greu de digerat, asa ca proteinele care ar fi in mod normal digerate in stomac nu sunt sparte, ci sunt absorbite in fluxul sangvin. Adesea, organismul reactioneaza la aceste „proteine straine” declansand reactii ale sistemului imunitar, ducand la inflamatii. Pot aparea boli autoimune. Laptele omogenizat este asociat si cu boli de inima, pentru ca globulele de grasime sunt raspandite de proces.
5. Pe langa faptul ca este alterat chimic si devine un lichid greu digerabil, laptele contine steroizi, antibiotice, pesticide din granele tratate, bacterii de la animalele infectate si hormoni de crestere modificati genetic.

Sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0