Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

E timpul ceaiurilor cu gheata! 4 retete racoritoare

de Rebeca Roman la 2021-06-18
E timpul ceaiurilor cu gheata! 4 retete racoritoare
Pe timp de vara, este deosebit de important sa ne hidratam corespunzator. In locul bauturilor racoritoare din comert, ar fi mai sanatos atat pentru noi cat si pentru copii, sa alegem ceaiurile cu gheata.


Bauturile racoritoare din comert sunt pline de coloranti, indulcitori, arome sintetice si alte substante daunatoare. Inlocuirea acestora cu ceaiuri cu gheata este o alternativa mult mai sanatoasa.

In primul rand, ceaiul are numeroase beneficii pentru sanatate, indiferent de sortimentul pe care il alegem. Sa tinem cont doar de faptul ca ceaiul negru este mai bogat in confeina decat cel verde sau cel rosu, de aceea nu este indicat copiilor. Acestia vor aprecia mai mult gustul delicat al ceaiului alb.

In al doilea rand, putem controla cantitatea si calitatea indulcitorului folosit. Cel mai indicat este sa indulcim ceaiul cu gheata cu miere sau deloc, pentru ca avem deja dulceata fructelor adaugate.

1. Ceai turcesc

O reteta traditionala, ceaiul turcesc se prepara doar din mere, portocale si miere.

Pentru 4 portii: Fierbeti un kilogram de mere spalate, curatate si feliate. Cand acestea sunt pe jumatate fierte, adaugati coaja unei portocale, taiata fasii.
Lasati sa se raceasca. Adaugati miere dupa gust. Pastrati la frigider.
Acest ceai este usor amarui datorita coajei de portocale, dar foarte aromat.

2. Ceai verde cu zmeura si menta

Pentru 4 portii: Infuzati 4 plicuri de ceai verde intr-un litru de apa fierbinte. Adaugati frunze proaspete de menta si zmeura dupa gust. Pastrati la frigider si serviti cu gheata.

3. Ceai negru cu lamaie si afine

Pentru 4 portii: Infuzati 4 plicuri de ceai negru intr-un litru de apa fierbinte. Nu lasati mai mult de 2-3 minute, altfel ceaiul va fi excesiv de amar. Adaugati o lamaie intreaga, nedecojita, taiata in felii subtiri, si aproximativ 50 de grame de afine.
Indulciti dupa gust. Pastrati la frigider si servici cu gheata.

4. Ceai verde cu lavanda si piersici

Ceaiul verde este pus in valoare de aroma subtila a lavandei. Desi acum este in plin sezon, puteti gasi lavanda si la magazinele naturiste.
Pentru 4 portii: Infuzati 4 plicuri de ceai verde si o lingurita de lavanda intr-un litru de apa fierbinte. Dupa racire, adaugati o piersica feliata. Pastrati la frigider si serviti cu gheata.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evrei din Romania pe scena si ecranul secolului XX


Lucrarea contine o colectie de biografii incitante si captivante ale unor oameni de cultura remarcabili Probabil va veti gandi imediat la Tristan Tzara Mihail Sebastian Maia Morgenstern… Dar in realitate lista este extrem de lunga Cat de lunga Sunt sute de concetateni de-ai nostri evrei nascuti la Iasi Barlad Galati Timisoara ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.91 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bauturi racoritoare

Cele mai citite articole

Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Slabeste repede si sanatos. TOP 4 DIETE cu rezultate in maximum 2 saptamani
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0