Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Efectele consumului regulat de varza

de Sunt Fericita la 2018-10-16
Efectele consumului regulat de varza
Consumul regulat de varza are efecte nebanuite asupra sanatatii noastre. Le aflam impreuna din scurta analiza de mai jos.


Avand un continut bogat de mangan, fibre dietetice, calciu, magneziu si potasiu, dar si vitamine, intre care C, B6, A, K si E, varza este un detoxifiant bun, in sensul ca purifica sangele si elimina toxinele, precum si efectele date de radicalii liberi.
 
De asemenea, in frunzele verzei se afla o serie de complexe de cadmiu, ce contin si glutamina, care este recunoscuta pentru proprietatile antiinflamatoare. Astfel, consumarea acesteia poate reduce efectele multor tipuri de inflamatii, iritatii, alergii, dureri articulare, febra si diverse tulburari ale pielii.
 
Studii de specialitate au aratat ca varza are proprietati antioxidante puternice, astfel ca elimina efectele date de radicalii liberi din organism, ceea ce inseamna ca reduce semnificativ riscul de contractare a cancerului si a bolilor de inima. Ba mai mult, varza rosie are un numar de compusi anticancer, cum ar fi lupeol, sinigrina si sulforafan (izotiocianat derivat din glucozinolat).
 
Printre altele, varza este bogata in polifenoli, ceea ce inseamna ca reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare prin reducerea tensiunii arteriale si prevenirea acumularii plachetelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.2 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0